Author Topic: Astrul Trandafirului Albastru + 18(original)  (Read 9762 times)

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
Astrul Trandafirului Albastru + 18(original)
« Reply #45 on: November 19, 2010, 01:03:07 PM »

Capitolul XVIII
Obligat sa aleg viata

M-am trezit a doua zi la ora cinci seara. Soarele inca nu a apus, deci nu pot iesi afara din cauza ca oameni vor observa paloarea pielii mele si cine stie ce s-ar intampla. Nu este momentul potrivit pentru a atrage atentia asupra mea si asupra celor care stau sub acest acoperis, asa ca ma resemnez si inchid la loc geamurile, tragand perdeaua grea din matase care impiedica si cea mai puternica raza solara sa intre.
Nu pot sa nu ma gandesc la ceea ce s-a petrecut cu doar cateva ore inainte. Siguranta cu care acel vampir, Fabrizio, a afirmat ca partea noastra, cea care sustine regii rusi, va pierde si multi vor muri este infricosetoare si totusi oricat as vrea sa plec si sa nu mai stiu de nimeni si de nimic, sa nu imi mai pese, nu pot. Nu imi pot explica de ce am acest sentiment. Ei sunt singurul lucru care a ramas constant in viata mea. Nu este usor sa fi nemuritor, sa vezi cum totul in jurul tau se schimba, cum nimic nu ramane la fel. Nu am avut familie, desi adanc in inima mea mi-am dorit sa am un frate, o sora, ceva. Desi daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca daca avea asa ceva in acele timpuri ajungeam sa ma lupt cu ei pentru asa numita avere a familiei. De tatal meu nu imi este dor, nu as putea sa afirm asa ceva niciodata in viata mea pentru ca daca as afirma asa ceva atunci m-as minti. Nu l-am suportat pe acel nenorocit betiv si nu mi-a parut rau ca a murit, dar imi pare rau de bona mea, cea care a tinut locul mamei mele si imi pare rau de persoana care eram. Dar nu are rost sa ma uit in trecut si sa regret. Nu regret nimic. Stiu ca daca Angelique nu m-ar fi gasit in acea seara acum eram doar o mana de oase.
-Si pana la urma cine se crede Fabrizio sa imi spuna mie ce sa fac? Eu sunt stapanul vieti mele si nimeni nu imi poate ordona sa fac altfel decat asa cum doresc! Spun eu in gura mare ridicandu-ma in picioare in timp ce pumnul meu se izbeste de biroul din lemn de mahon facandu-l tandari.
Puterea este importanta, insa eu nu sunt pregatit sa renunt la prietenii si familia mea pentru a obtine putere. Ma simt prins intre ciocan si nicovala. Vreau si mai multa putere pentru a-mi asigura existenta si siguranta celor care imi sunt dragi dar imi doresc in acelasi timp si sa lupt in aceasta ultima rafuiala pentru a asigura victoria partii de care lupt. Sunt constient ca un singur vampir nu poate sa schimbe soarta intregului razboi si firea mea de vampir, cea care incet ma schimba intr-o fiinta nemiloasa, cruda, pasandu-i doar de persoana sa imi zice sa plec, sa ma salvez, sa ii las sa lupte in acest razboi din care nu am vrut sa fac parte de la inceput. Si totusi, daca stiu cum stau lucrurile de ce ma incapatanez sa raman? Dau din cap intr-un gest care semnifica dezacordul pentru nesiguranta, nehotarirea de care dau dovada, incheind filozofia asupra acestu subiect.
Incep sa ma pregatesc pentru a iesi afara, iar mainile mele stiu automat ce trebuie sa faca, in timp ce eu sunt preocupat cu gandurile negre de care nu pot sa scap si daca vreau. Ciudat, dar nu imi este teama de ceea ce urmeaza, ci de Fabrizio si ce o sa faca pentru a ma tine departe. Imi dau seama cu uimire ca m-am imbracat si sunt gata sa ies din incapere, asa ca intr-o secunda parcurg drumul de la dulap la usa, deschizand-o pentru a iesi. Cufundat in continuare in gandurile mele ma lovesc de cineva care apare din senin in calea mea. Nici nu imi ridic privirea, desi nu este nevoie pentru ca suntem de aceasi inaltime, deoarece stiu cine este.
-Buna Floris, spun eu pe un ton neutru.
-Hey, Wolf! Ma saluta fericit si entuziasmat.
„Hm... este mult prea entuziasmat de lupta ce urmeaza sau poate nu aceasta este cauza?” ma intreb curios continuand sa imi mentin aceasi expresie neutra.
-Ce cauti aici Floris?
-Sunt gardianul tau, spune clipind din ochiul stang complice de parca tocmai mi-a impartasit un secret.
-Gardianul meu? De data aceasta nu pot sa imi ascund uimirea.
De ce as avea nevoie de un gardian? Oare Petru stie de vizita lui Fabrizio de aseara? Dar Demetri? Demetri este intr-adevar nou ca rege al vampirilor, dar este foarte batrand si are dreptul sa spuna ceva si de cand a murit Vladimir a fost un conducator de nadejde. Nu prea imi vine sa cred ca stie, nu cred ca l-a vazut nimeni pe Fabrizio aparand in castel. Si atunci de ce?
-Da. Unul dintre primii vampiri a fost vazut aseara pe aici prin zona si Dimitri m-a trimis sa am grija de tine. Crede ca este creatorul lui Louis si nu stie ce cauta, asa ca este ingrijorat. Daca este un inamic?
-Esti mult prea incantat de aceste informati, observ neasteptandu-ma la un raspuns, insa il primesc.
-De ce nu as fi? Daca este adevarat atunci o sa il intalnesc pe unul dintre cei mai vechi vampiri. Unul dintre primii, iti dai seama?
Oftez dand din cap dandu-i de inteles ca renunt in incercarea de a-i explica ce este atat de gresit in dorinta sa.
Lucrurile intre mine si Floris s-au schimbat dramatical dupa o suta si ceva de ani. Acesta a uitat-o destul de repede pe Ruslana, dar mai ales a uitat si faptul ca eu am fost cel care a ucis-o, apoi dupa ce a trecut peste aceasta piedica, a inceput sa isi petreaca foarte mult timp in preajma mea, iar eu am fost si sunt bucuros sa il am langa mine. Desi cateodata se comporta ca un copil, avem caractere asemanatoare. Ii plac femeile la fel de mult ca mine, ii place sa se antreneze, avem multe in comun. Poate suna putin ca un simplu muritor, dar atunci cand ai o eternitate intreaga in fata persoanele care iti impartasesc pasiunile sunt rare, iar atunci cand le gasesti vrei sa le pastrezi. Este mai rau pentru noi vampirii pentru ca suntem foarte posesivi, tocmai din cauza raritatii unor asemenea conexiuni si pasiuni, iar atunci cand le gasim devenim sufocanti si teritoriali. Poate asta facea Floris cu mine, desi sunt sigur ca pe el il incanta posibila intalnire cu Fabrizio, in timp ce pe mine aceasta posibilitate nu ma incanta deloc.
Ma opresc pentru cateva secunde pentru a ma hotari incotro voi merge, iar brunetul cu ochii verzi se opreste la doi pasi departare in spatele meu asteptand nerabdator sa vada incotro ma duc. Aleg sa fac o scurta plimbare sub clar de luna prin gradina. Ma incanta mirosul florilor noaptea. Este un moment cand aceste minunate flori elimina un parfum ametitor, neperceput de simputile slabe ale muritorilor, chiar inainte ca astrul noptii sa rasara pe cerul pistruiat. Este ca si cum aceste minunati aduc tribut acestui astru, multumindu-i ca exista si ca le mangaie cu lumina sa argintie.
Nici nu imi dau seama cand a disparut Floris din spatele meu. Intr-un minut se afla langa mine iar in urmatorul disparuse. Fusesem prea preocupat de ceea ce ma inconjoara pentru a-mi face griji pentru printul rus, insa acum ca sunt constient de disparitia lui ceva ma nelinisteste. Nu trebuie sa imi fac griji pentru mult timp pentru ca cineva apare din senin in spatele meu. Imi dau seama ca prezenta ce a aparut nu este alta decat Fabrizio. Nu pot sa ma insel. Emana o putere terifianta, sufocanta ce nu poate fi ignorata si nici nu am de gand sa il ignor, numai ca mi-as fi dorit mai mult timp pentru a ma gandi la un plan prin care sa il pacalesc.
-Buna seara, senor, il salut ramanand cu spatele la el desi stiu ca acest gest se poate dovedi a fi un lucru prostesc si periculos.
-O,hai, nu mai fi atat de intepat. Si nici nu iti mai bate capul acela al tau. Trebuie sa intelegi, baiete, ca nu poti scapa. Sunt foarte batran. Am vazut multe lucruri, am invatat multe lectii pe propria mi-a piele. Nimeni nu m-a invatat, nimeni nu mi-a spus ce trebuie si ce nu trebuie sa fac. Dar cel mai important este ca atunci cand vreau sa pun mana pe ceva, o sa fac tot posibilul ca acel ceva sa fie al meu.
Nu credeam ca poate exista cineva care sa ma poata face sa ma simt ca un lucru. M-am inselat. Intr-un fel sau altul sunt proprietatea lui pentru ca i-am baut sangele sau cel putin asa crede el si daca acesta crede eu nu am cum sa ma impotrivesc.
-Nu mai fi atat de trist. Si ce nu telas sa participi la aceasta lupta neinsemnata? Gandeste-te ca ai ocazia sa inveti de la cel mai bun. Daca ma urmezi o sa te invat multe, o sa poti sa ii distrugi pe acei italieni nesimtiti fara sa clipesti... asta daca iti vei mai dori asa ceva dupa ce voi termina eu cu tine... spune aceste lucruri intr-un mod amenintator care ma intriga.
-Vreau sa particip la aceasta lupta! Spun eu intorcandu-ma cu fata la el pentru a-l privi direct in ochi.
-Nu! Esti atat de prost antrenat. Asta numesti tu putere? Esti o furnica, un nimic si ai tupeul sa refuzi? Zise ridicand tonul si lasandu-ma sa ii vad indignarea.
-Ce ai facut cu Floris? Il intreb amintindu-mi de brunetul care era cu mine evitand sa mai continui cu acel subiect deoarece isi scosese colti si putea oricine sa isi dea seama ca daca continuam sa il enervez aveam sa dispar de pe fata pamantului.
-stai linistit, nu a patit nimic. L-am facut sa doarma pentru cateva minute la umbra unui stejar falnic. Acum te rog, vino cu mine de buna voie si o sa ma port frumos cu tine. Impotriveste-te si vei avea o viata grea, in oricare din aceste doua cazuri un lucru este constant: tu vei fi cu mine.
Este atata hotarire in glasul sau si atata amenintare incat imi ingheata sangele in vene. Zambea, isi arata colti lungi si albi in prezenta mea, insa nimic din ceea ce afisa nu incanta ci dimpotriva, baga sperietii in tine. Asa ca am mers cu el. Mi-am lasat capul in jos si atunci cand Fabrizio a incercat sa puna mana pe umarul meu intr-un gest care ar fi trebuit sa imi sugereze ca este de acord cu alegerea mea, ca o aproba eu m-am departata de mana lui. Nu vroiam sa ma atinga, ceva din mine il respingea. Nu vroiam sa plec, doar ca si un idiot putea sa vada ca alta alegere nu aveam. Nu incerc sa ma scuz, stiu ca sunt doar un las insa recunosc ca imi este teama de ceea ce poate sa imi faca. Nici nu pot macar sa imi inchipui cate metode de torturat stie acest om care a supravietuit decenii in timp ce altele de abia luau fiinta. Este coplesitor sa stii aceste lucruri, sa fi in prezenta acestui vampir care nu isi arata varsta decat prin ochii sai glaciari.
-Sper ca o sa ne intelegem bine. Eu vreau sa te invat cum sa supravietuiesti, nu iti doresc raul. Te rog sa ma crezi, Wolf, zice el fara nici o problema in timp ce eu incercand sa tin pasul cu viteza lui uluitoare imi c-am pierd rasuflarea.
Este absolut uluitor cata putere poate sa posede acest vampir care arata ca un copil, desi daca ma gandesc mai bine imi dau seama ca acum cateva sute de ani baieti de varsta lui erau considerati barbati si erau trimisi la razboi. Acest gand imi aminteste de faptul ca eu in acest moment fug catre o destinatie necunoscuta mie de o lupta ce va avea loc in cateva minute, asta daca nu cumva incepuse deja. Si la fandul ca mi-a lasat familia si camarazi sa se confunde cu acele amenintari. Ma simt ca un las, fugind in acest mod.
Intr-un sfarsit am ajuns la poarta conacului in care stateam. In fata porti se afla Angelique imbracata in haine barbatesti cu parul ei lung nemaipomenit tuns scurt exact cum erau tunsi prizonieri. Fabrizio se opreste si automat ma opresc si eu.
-Fabrizio ce faci cu copilul meu?! Intreaba Angelique foarte suparata.
-Nu mai este al tau. Mi l-ai luat pe Louis si mi l-ai dat in schimb pe Wolf. Da-te din calea mea sau te voi eu din calea mea.
Lucrurile incep sa se complice intre cei doi, iar eu nu vreau ca creatoarea mea sa pateasca ceva, asa ca ma hotarasc sa intervin pentru a o salva. Ma duc la aceasta si ii dau o palma peste fata facand-o sa cada in fund din cauza fortei pe care am folosit-o. Angelique se uita la mine nevenindu-i sa creada ca eu am fost cel care a plesnit-o, dar isi intoarce capul si sopteste ceva.
-Pleaca...spune ea. Pleaca si sa nu te mai vad niciodata... esti liber.
Fabrizio zambeste multumit de actul meu in timp ce eu ma simt ca ultimul om de pe pamant, dar plecam. O lasam in urma, las in urma ceea ce am facut, refuzand sa ma mai gandesc la asta.
-Nu esti un las, spune Fabrizio cand ne-am indepartat destul de mult pentru a nu fi auzit de nimeni.
Pentru cateva minute raman uluit de afirmatia lui, insa incerc sa imi ascund aceasta reactie. Cum putea sa stie ca tocmai la asta ma gandeam inainte sa dam peste Angelique? Trebuie sa fiu rece, calm, impasibil, sa fiu o statuie. Nimic nu trebuie sa penetreze masca mea de piatra.
-Cel putin ai reacti bune. Ma bucur ca iti dai seama de ceea ce trebuie sa devi.
Baga literalmente sperietii in mine. Sunt in spatele lui si totusi vede fiecare emotie, fiecare gest al meu si formeaza o parere. Frica si respectul se intrepatrund in mintea mea. Este ciudat, niciodata nu am m-ai simtit asa ceva pentru un vampir. Angelique a trezit in mine o dorinta de dragostea si dorinta de a o proteja, apoi pe Vladimir l-am respectat in timp ce de Petru m-am ferit si temut, iar pe Floris l-am considerat si il consider un camarad perfect si nu mi-ar displacea sa imi petrec restul eternitatii cu el din cauza felului sau de a fi. Era lipsit de griji si rareori devenea serios, insa atunci cand era serios trebuia sa te feresti din calea sa. Numai ca nici unul dintre ei nu imi trezisera sentimente atat de amestecate. Simt respect profund pentru el, pentru puterea pe care o emana dar imi este si teama de acesta si sunt intrigat de personalitatea lui misterioasa, toate trei in acelasi timp. Nu imi dau seama decat prea tarziu ca Fabrizio se uita la mine de ceva timp, cred.
-Ce este? Il intreb intorcandu-mi privirea pentru a-l privi direct in ochi.
-Pari interesat de aceasta posibilitate de a sta cu mine, zice zambind diabolic.
-Nu neg ca sunt interesat, insa nu sunt bucuros deloc ca m-ai obligat sa plec in aceasta seara si unde mergem?! Intreb exasperat de faptul ca fugim de cateva ore bune fara a ajunge la destinatie.
-La conacul meu din New Orleans. Vom dormi acolo pe timpul zilei, iar maine noapte plecam spre Transilvania, un loc foarte magic si miraculos. Carpatii sunt niste munti cum nu mai exista alti in intreaga Europa, povesteste Fabrizio.
Nu stiu despre ce vorbeste. Niciodata nu m-a interesat geografia, dar modul in care povesteste, modul in care ochii sai traverseaza timpul si spatiul si numai vad drumul din fata lor este fabulos. Acum se vede cu adevarat varsta sa. Imi este teama pentru viitorul meu alaturi de el, presimt o viata grea alaturi de acest demon.
because i love life  i`m a bad christian, but also because of that i`m a decent survivalist. will you chose life over death if you will be put in a situation when you`ll have to kill somebody to stay alive? be a bad christian and live or good one and die.

kagome_loves_inuiasha

• Sr. Member
    • View Profile
    • http://karyukai.freeforums.org
« Reply #46 on: January 02, 2011, 01:42:10 AM »
Hey:D
N-am mai trecut pe aici de un car de ani si mai bine :)). Ma intristeaza sa vad ca nimeni nu comenteaza pe aici, dar in fine.
Dupa cum ti-am promis, am trecut sa vad continuarea. Devine din ce in ce mai interesant. Acest Fabrizio cu siguranta nu se joaca. De Angelique chiar nu mi-a fost mila sau sa zicem sa imi provoace vreun sentiment de parere de rau..Si-a meritat-o cu varf si indesat si nu stiu de ce am eu impresia ca de fapt ei putin ii pasa de Wolf si chiar vroia ca el sa plece.  Dar e doar parerea mea.
Trecand la urmatorul punct sunt intrigata de cum or sa evolueze lucrurile pt Wolf acum ca este cu acest..vampir. Si mai interesanta mi se pare conexiunea lui cu Transilvania.
Well, ca de obicei, ma ti cu sufletul la gura. Abia astept continuarea :D Gambatte.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #47 on: May 24, 2011, 10:30:05 AM »
nu am mai postat pe aici de mult;))

Capitolul XIX
O altfel de viata – Pagini de jurnal

Ganduri scrise in jurnalul meu in care am ajuns sa scriu o data la cativa ani si atunci cand scriu este numai pentru a puncta niste evenimente importante din viata mea. Dar in aceasta seara nu o sa scriu, nu o sa descriu acest moment.
Stau pe nisipul ud uitandu-ma la Fabrizio cum se indeparteaza incet de mine, ducandu-se spre nava ce il asteapta special pe el pentru a pleca spre cine stie ce locuri inca necunoscute omului. Este ultima data cand am sa il vad, poate, pentru ca nu mai sunt copilul lui. Si-a gasit pe altul pe care sa il invete. Nu ma deranjeaza dar este o schimbare atat de mare, sa fiu singur pe lume, fara un companion, incat simt ca ar trebui sa marchez acest moment cumva. De altfel, de aceea si stau cu jurnalul vechi de cateva sute de ani in mana. O sa rup toate foile din acesta una cate una si o sa le las sa fie purtate de vant o data cu toate amintirile mele, cu toate sentimentele pe care le-am simtit atunci. Se incheie o etapa din viata mea in aceasta seara, facand loc unei etape noi, unui drum plin de necunoscut.

1648   
Ma aflu de douazeci de ani, deja, cu Fabrizio si in toti acesti ani nici macar o data nu m-am uitat inapoi, nu m-am gandit ce s-ar fi intamplat daca as fi ramas cu Angelique. Dar toate au un inceput, asa cum el imi spune tot timpul...
Este o zi normala sau aproape normala. Pentru prima data de cand ma aflu in prezenta lui Fabrizio, acesta m-a lasat singur in casa modesta care se afla undeva in mijlocul nicaieri in Transilvania. Este un tinut magic in adevaratul sens al cuvantului. Locuitorii de prin partile acestea cred din adancul sufletului in existenta monstrilor ca mine asa ca face supravietuirea foarte grea. Nu inteleg de ce Fabrizio a ales acest tinut in care trebuie sa ne mutam la fiecare cinci ani din cauza ca satenii ar observa tineretea noastra inghetata si ar iesi cu tortele si furcile sa ne omoare. Ma uimeste modul in care reuseste sa se descurce, adica eu, care am douazeci si trei de ani, inca trezesc suspiciunea acestor oameni pentru ca sunt tanar si calatoresc cu un el care este un copil in ochii lor si totusi le castiga increderea mult mai usor decat o fac eu. Poate din cauza ca pare atat de inocent, iar eu inca mai lucrez la a reda anumite sentimente pe care nu le pot experimenta ca vampir.
In orice caz, sunt in aceasta casa cu un singur etaj din lemn, singur atunci cand cineva bate la usa. Initial, cred ca ma insel deoarece nimeni nu ne vizita si mai ales acum, dupa apusul soarelui, dar atunci cand a mai batut o data sunt sigur ca nu mi s-a parut. Ma duc la intrare si deschid nestiind exact la cine sa ma astept. Fabrizio nu batea niciodata la usa, intrand fara nici o problema, deoarece stia ca nu tinem incuiata usa. Satenii fiind foarte superstitiosi in nici un caz nu ii prindeai aventurandu-se atat de departe de sat dupa lasarea intunericului. Sigur mai aparea din cand in cand cate o tarancuta nemultumita de viata simpla sau care se indragostea de mine, insa si acelea erau foarte rare printre aceste parti.
In nici un caz nu ma asteptam la cel care statea in fata usii rezemat de stalpul din lemn. Este elful Menres, liderul clanului Kha`ri, iar in spatele lui se afla Nathel cu inca cineva. Nu imi pot da seama ce este, fata sau baiat, deoarece este imbracata intr-o pelerina neagra, iar gluga si-o trasese peste cap, ascunzandu-si chipul de ochii mei. Nici chiar vampiri nu pot sa vada prin abis sau material. Insa imi dau seama ca nu este un elf, se apropie foarte mult de o zana. Parfumul care vine din directia ei este absolut... delicios.
-Ce cauti aici? Il intreb eu de abia reusind sa rostesc cuvintele deoarece deja incepusem sa salivez dupa sangele zanei.
Menres nu arata surprins sa ma vada insa este pe departe multumit de aparitia mea.
-Baiete, ar trebui sa fi mai respectuos. Nu ai invatat aceasta lectie inca? Intreaba el fara sa se miste din locul in care sta.
-Nu stiu pe cine cauti, insa nu esti bine venit aici. Nici tu, nici ceilalti doi, zic eu aratand spre cei din spatele sau.
-Avem nevoie de un adapost pentru cateva zile. Am fost atacati de italieni. Ne ajuti sau nu? Intreba Menres iritarea citindu-i-se in glas si nemultumirea ca trebuia sa ceara ajutorul unui vampir.
Nu stiu ce sa fac. Ii cunosc, stiu, in mare, care este situatia insa trebuie sa ma despart de acea lume din care am facut parte, iar ajutandu-i numai asta nu fac. Totul pare o inscenare. Faptul ca tocmai in ziua in care Fabrizio pleaca, acestia trei apar la usa cerand azil nu este tocmai o coincidenta sau poate este?
Pana la urma, fie ce o fi eu ii ajut. Ce poate sa imi faca Fabrizio?
-Hai, intrati, dar trebuie sa imi spuneti cum ati gasit acest loc, zic lasandu-i inauntru.
-Baiate, ai picat, sopteste Menres in timp ce trece pe langa mine.
Ma intorc cu fata spre acesta si il vad pe Fabrizio stand in spatele lui, aratand foarte furios.
-Firenze, nu inteleg de ce trebuia sa ne alegi tocmai pe noi, zise Nathel plictisit.
-Macar nu m-a atacat, se auzi vocea melodioasa asemanatoare unei privighetori venind dinspre cel care era ascuns in pelerina.
-Wolf.
Ma intorc spre cel care m-a strigat pentru a-l privi. Nici nu apuc sa il vad ca ceva ma plesneste peste fata. Imi vine sa il atac dar ma opresc, obligandu-mi colti sa se retraga. Sunt „ucenicul” lui, am dat-o in bara, trebuie sa suport consecintele. Stiu ca acesta este doar inceputul, ma vor astepta niste pedepse mult mai dureroase dupa plecarea oaspetilor.
-Macar are destula stapanire de sine sa nu atace, afirma Menres.
-Puteti sa va duceti in camerele voastre, vorbi Fabrizio cu ei, iar acestia disparura.
Sunt de-a dreptul socat si nu stiu cum sa reactionez, insa inteleg ca totul nu a fost decat un test. Fabrizio a vrut sa vada cum voi reactiona, iar eu l-am picat mizerabil. Stiam ca nu este o coincidenta, insa m-am lasat pacalit, inchizand ochii la semnele izbitoare.
-Data viitoare nu voi mai fi atat de bland. Invata lectiile si regulile. Nu te mai implica. Nu are rost, spuse inainte sa dispara.
Insa pedeapsa mea nu s-a terminat acolo. Peste doua zile, dupa ce cei trei au plecat, Fabrizio m-a legat cu lanturi de argint si mi-a smuls coltii. M-a infometat pana cand mi-au crescut la loc. Nici nu pot sa exprim in cuvinte chinul prin care am trecut in acele doua luni. Inca ma mir ca am mintea intacta, dar banuiesc ca vampirii nu scapa atat de usor de durere, ramanand constienti pana in ultima clipa.

1672-1725
O mie sase sute saptezeci si doi este anul in care am aflat de urcarea pe tron a lui Petru Romanov. Nu stiu cum a facut-o, dar vampirul a devenit tarul Rusiei, tarii lui de origine, iar Floris a devenit peste cativa ani bastardul lui. Era un joc sucit, traznit pe care numai cei doi puteau sa il puna in aplicare.
Rusii si romanii pierdusera razboiul cu italienii, iar rusii se reprofilasera in a se amesteca in viata oamenilor. Aceste informatii le-am aflat doar pentru ca Fabrizio a dorit ca eu sa le aflu. Inca ma sperie puterea pe care o detine acesta, fara sa faca nimic. Doar apare in anumite locuri speciale unde se aduna creaturile supernaturale si obtine tot ce isi doreste, absolut tot ce isi doreste. A vrut sa imi arate ce se intampla atunci cand monstrii se amesteca in lumea muritorilor, asa ca in iarna acelui an ne-am mutat in Moscova, urmarind de aproape actiunile celor doi.
Nu eram sigur daca ei stiau sau nu de existenta noastra in Moscova, dar daca erau constienti nu au dat niciodata de inteles in toti cei cincizeci si trei ani in care ne-am tinut dupa acestia.
Fabrizio chiar mi-a ordonat o data sa trec pe langa Floris pentru a-i demonstra ca mi-am invatat lectia si a-mi demonstra ca m-a uitat. Si am facut-o si nu m-a recunoscut, iar eu nu l-am bagat in seama. Nu m-am intors sa ma uit dupa el, nu nimic. Fabrizio a fost atat de incantat in acea zi de cat de ascultator am fost incat in acea seara a adus doua fete, una roscata cu ochii verzi iar cealalta blonda cu ochii caprui. Erau frumoase dar mai important era faptul ca erau virgine.
Sangele virginelor este atat de bun, nepoluat de nimic. Nu inteleg acest fapt. Cum sangele lor poate fi atat de divin?
Adevarul este ca nici nu prea imi pasa.
Pe roscata a aruncat-o spre mine iar eu am prins-o, uitandu-ma direct in ochii ei plini de groaza. Nu stia in ce se bagase, o puteam citi in acea mare verde si era ingrozita de ceea ce putea pati. Nu vroiam sa moara inainte sa pot termina, asa ca am incercat sa o linistesc.
-Nu te ingrijora, totul va fi bine, i-am soptit la ureche si normal ca ma crezut.
Cum ar putea sa reziste, mai ales atunci cand imi folosesc puterile?
I-am dat parul lung si matasos a o parte pentru a-i dezveli gatul. Mi-am apropiat nasul de pielea gatului ei pentru a ma bucura de mirosul dulce care il emana fiecare por. Se daduse cu parfum de liliac. Apoi mi-am lasat coltii sa iasa incet si am zgariat-o usor lasand sangele sa curga alene pe gatul de lebada. Mi-am trecut limba peste cele doua zgarieturi, inchizand ochii in timp ce lasam gustul sa imi inunde toate simturile.
Oh, Doamne!
Era atat de bun, putin metalic, dar perfect. Mi-a ajuns aceasta amanare, acest chin prin care m-am obligat singur sa trec. Vroiam sa ma infrupt, asa ca mi-am infipt coltii in jugularea ei lasand sangele sa imi inunde gura. Simteam cum mi se intareste in pantaloni, dar nu aveam de gand sa fac sex cu ea. Nu, de aceasta data aveam sa ma bucur doar de sangele ei. Dupa ce am secat-o de tot am lasat-o sa cada pe covorul din piele de tigru fara nici un fel de eleganta, de considerare pentru trupul lipsit de viata.
-Esti un copil pe cinste, zise Fabrizio disparand.
Asta a fost cel mai important eveniment din toti cei cincizeci si trei de ani cat am stat in Rusia. Atat a domnit Petru. Nu stiu cum a facut-o, dar nici nu imi pasa. A intrat in istorie ca cel mai mare tar pe care l-a avut Rusia vreodata, dar dupa ce a plecat a lasat in urma haos. Si asta a dorit sa imi arate Fabrizio. Ca vampir avem un avantaj si putem sa schimbam istoria daca ne amestecam in viata muritorilor.
Nu este interzis, dar este de preferat sa ramanem doar niste umbre. Si asta am invatat sa devin: o umbra.
1800
Nu voi uita niciodata acest an nenorocit. Evenimentul care l-a marcat a ramas inscris cu slove de foc in mintea mea si nu va conteni niciodata sa arda.
Este anul in care lectiile si-au gasit sfarsitul, iar eu am devenit exact ca Fabrizio, exact ceea ce a dorit de la inceput. Taiasem toate legaturile cu acei ani pe care i-am petrecut cu familia du Solei, dar asta nu inseamna ca pot sa vad cum cineva pe care l-am cunoscut, cu care am trait atatia ani, este ars pe rug. Cumva anumite sentimente inca au ramas in inima mea moarta, adanc ingropate in aceasta, ascunse de ochii critici si neiertatori ai maestrului meu.
Suntem puternici, aproape invincibili, insa o data si o data tot murim, iar a fi ars pe rug este o moarte lenta, dureroasa, cruda orice sau oricine ai fi. Nu as dori asta nici macar celor mai inraiti inamici ai mei, daramite unui persoane pe care o cunosteam.
Eu si Fabrizio am mers in italia, in Verona la inceputul acestui an pentru ca el sa imi arate frumusetile acestui oras italian. Si intr-adevar este incantator, atat de fermecator incat ma trezeam mergand pe strazile intunecate ale orasului dorindu-mi cu ardoare sa il pot vizita in lumina soarelui, sa il pot aprecia asa cum numai un vampir il poate aprecia. Dar nu pot. In urma cu cativa ani incepusem sa dezvolt o sensibilitate acuta la lumina solara si nu mai puteam sa ies afara in timp ce acesta era in plina grandoare. Fabrizio mi-a explicat ca acest fenomen este absolut normal, ca apare in momentul in care un vampir renunta la bucatica de umanitate pe care o are si nu se mai da inapoi de la nici o rautate. Nu stiam asta, dar cumva nu regretam faptele mele ci modul in care lucrurile parca infloreau in lumina solara. Fac atatea lucruri cu Fabrizio, incat unele ma cutremura si pe mine atunci cand ma opresc pentru o secunda pentru a reflecta asupra consecintelor actiunilor mele. Cu cat fac rau si omor oameni cu atat devin un copil al intunericului. Dar acest aspect este neimportant. Aceasta transformare incepuse intr-o noapte indepartata din 1491, acum mai bine de trei sute de ani. Trei sute de ani, atat de mult timp a trecut si eu nici nu mi-am dat seama. Trei sute de ani...
Este o zi de vara, o noapte calduroasa, frumoasa, in care briza usoara care aparea din cand in cand aducea parfumul imbatator al florilor si cateodata al razelor solare. O noapte perfecta care in curand avea sa se transforme intr-una de groaza. Una pe care as fi uitat-o, amintirea ei ducandu-se la un loc cu celelalte amintiri ale unor astfel de zile. Nu a fost sa fie asa. Evenimentul care va ramane in mintea mea scris cu slove de foc incepe cu propunerea, sau mai bine zis porunca, lui Fabrizio de a-l insoti intr-o scurta plimbare sub clar de luna. Pana si luna era perfecta in aceasta seara, plina, alba, fara de pata. Nu puteam sa il refuz, asa ca am acceptat, insa nici macar o secunda nu mi-a trecut prin cap ca exista un motiv alternativ pentru care a sugerat asa ceva. Ma invatase sa fiu viclean, insa credeam ca trecusem de toate testele si avea sa ma lase in pace. M-am inselat amarnic. Mai exista un test final, cel mai crud si mai dur dintre toate.
Mergem fara nici o destinatie, sau cel putin asa cred, pe strazile Veroneze cand dintr-o data face la stanga si intram intr-o cladire abandonata dar care inca mai are un aer de demnitate, in ciuda starii in care se prezenta. Aici sunt peste douazeci de vampirii, toti aduna-ti in jurul unui rug. Initial nu ii dau atentie ci doar continui sa il urmez pe Fabrizio fara prea mare interes... asta cel putin pana cand ajungem in prima linie, aproape de rug.
Nici macar pentru o secunda Fabrizio nu s-a intors sa se uite la mine, iar eu continui sa imi pastrez masca de piatra pe care aproape o pierd cand vad cine este legat de acel rug. Se afla in fata unei usii ce se gasea in spatele rugului, la cativa metrii buni departare de acesta, in genunchi, uitandu-se direct in ochii mei, statea nimeni alta decat Angelique. Este legata cu lanturi de argint care i-au ars carnea pana la os si rani urate ii acopera corpul ce o data m-a fermecat. Pielea care i-a mai ramas este palida, lipsita de fluidul vietii. Nu credeam ca un vampir poate fi mai palid decat este in mod normal. Nu vroiam neaparat sa aflu acest fapt, dar l-am aflat. Uitandu-ma la corpul ei imi dau seama ca este posibil, este mai mult decat posibil, daca asa ceva se poate.
Apoi cineva s-a apropiat de ea si o forteaza sa stea in picioare si sa se indrepte spre rug. Merge impiedicandu-se, tinandu-si capul in sus privind drept inainte. Acel vampir o obliga sa treaca prin fata celor din primul rand, ca un fel de parada morbida. Astfel trece la doi pasi de mine, as fi putut daca as fi vrut, daca as fi stiut ca Fabrizio nu s-ar implica, sa intind mana si sa o salvez, insa nu fac nimic. Simt cum sangele incepe sa imi alerge frenetic prin vene, nefiind de acord cu alegerea mea. Dupa ce trece de mine, isi intoarce capul si ma priveste direct in ochi, oferindu-mi pentru o secunda un zambet sters, lipsit de stralucirea pe care mi-o aminteam atat de bine, atat de dureros. Dar nu mi-am pierdut masca, macar cu atat sa ma mandresc. Nu simt decat o usoara zvacnire a inimii, in rest nimic. Nu ma intereseaza soarta ei, imi tot repet in minte pentru a ma convinge. Si-a facut-o cu mana ei, imi sopteste vocea lui Fabrizio in cap.
Imi dau seama ca a luat foc atunci cand ii aud tipetele de teroare. Am pierdut timpul incercand sa nu imi pierd masca si nu am observat ceea ce se petrecea in jurul meu, asta pana cand am auzit-o tipand. Tipa si se zvarcoleste atat de rapid incat aproape ca reuseste sa scoata rugul din pamant, insa nu scapa. Nu mai are nici o sansa. Parul este primul care a disparut, parul ei rosu, cret si frumos nu mai exista. Apoi picioarele incep sa se transforme in cenusa, iar procesul continua incet spre inima ei. Cand a murit parca cineva m-a intepat in inima, scotand-o cu un cutit neascutit. Sunt gata sa cedez, sa ma arunc in foc si sa mor o data cu creatoarea mea, cand simt mana lui Fabrizio pe umarul meu. Ma uit in ochii lui si nu vad decat reflexia mea... vad lacrimile sangerii care incepusera sa curga pe chipul meu, patandu-mi obrajii. Nici macar nu mi-am dat seama ca plang...
Nu am constientizat asta deoarece ma concentram atat de tare sa imi pastrez masca incat nimic altceva nu mai conta.
-Sunt mandru de tine, fiule, sopteste el pupandu-ma pe frunte in timp ce imi sterge obrajii.
Cuvintele lui aveau sa ma bantuie mult timp de atunci, dar in acea noapte l-am urmat inapo in casa in care stateam automat, fara sa ma gandesc la ceea ce fac. Nu aveam forta necesara sa incerc sa ma gandesc pentru ca simteam ca daca incercam sa deschid acea usa a ratiunii, durerea cauzata de moartea ei avea sa apara. Asa ca am lasat-o inchisa si am preferat sa nu ma mai gandesc niciodata la acea noapte.
because i love life  i`m a bad christian, but also because of that i`m a decent survivalist. will you chose life over death if you will be put in a situation when you`ll have to kill somebody to stay alive? be a bad christian and live or good one and die.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #48 on: July 14, 2011, 11:45:04 PM »
1800
Nu voi uita niciodata acest an nenorocit. Evenimentul care l-a marcat a ramas inscris cu slove de foc in mintea mea si nu va conteni niciodata sa arda.
Este anul in care lectiile si-au gasit sfarsitul, iar eu am devenit exact ca Fabrizio, exact ceea ce a dorit de la inceput. Taiasem toate legaturile cu acei ani pe care i-am petrecut cu familia du Solei, dar asta nu inseamna ca pot sa vad cum cineva pe care l-am cunoscut, cu care am trait atatia ani, este ars pe rug. Cumva anumite sentimente inca au ramas in inima mea moarta, adanc ingropate in aceasta, ascunse de ochii critici si neiertatori ai maestrului meu.
Suntem puternici, aproape invincibili, insa o data si o data tot murim, iar a fi ars pe rug este o moarte lenta, dureroasa, cruda orice sau oricine ai fi. Nu as dori asta nici macar celor mai inraiti inamici ai mei, daramite unui persoane pe care o cunosteam.
Eu si Fabrizio am mers in italia, in Verona la inceputul acestui an pentru ca el sa imi arate frumusetile acestui oras italian. Si intr-adevar este incantator, atat de fermecator incat ma trezeam mergand pe strazile intunecate ale orasului dorindu-mi cu ardoare sa il pot vizita in lumina soarelui, sa il pot aprecia asa cum numai un vampir il poate aprecia. Dar nu pot. In urma cu cativa ani incepusem sa dezvolt o sensibilitate acuta la lumina solara si nu mai puteam sa ies afara in timp ce acesta era in plina grandoare. Fabrizio mi-a explicat ca acest fenomen este absolut normal, ca apare in momentul in care un vampir renunta la bucatica de umanitate pe care o are si nu se mai da inapoi de la nici o rautate. Nu stiam asta, dar cumva nu regretam faptele mele ci modul in care lucrurile parca infloreau in lumina solara. Fac atatea lucruri cu Fabrizio, incat unele ma cutremura si pe mine atunci cand ma opresc pentru o secunda pentru a reflecta asupra consecintelor actiunilor mele. Cu cat fac rau si omor oameni cu atat devin un copil al intunericului. Dar acest aspect este neimportant. Aceasta transformare incepuse intr-o noapte indepartata din 1491, acum mai bine de trei sute de ani. Trei sute de ani, atat de mult timp a trecut si eu nici nu mi-am dat seama. Trei sute de ani...
Este o zi de vara, o noapte calduroasa, frumoasa, in care briza usoara care aparea din cand in cand aducea parfumul imbatator al florilor si cateodata al razelor solare. O noapte perfecta care in curand avea sa se transforme intr-una de groaza. Una pe care as fi uitat-o, amintirea ei ducandu-se la un loc cu celelalte amintiri ale unor astfel de zile. Nu a fost sa fie asa. Evenimentul care va ramane in mintea mea scris cu slove de foc incepe cu propunerea, sau mai bine zis porunca, lui Fabrizio de a-l insoti intr-o scurta plimbare sub clar de luna. Pana si luna era perfecta in aceasta seara, plina, alba, fara de pata. Nu puteam sa il refuz, asa ca am acceptat, insa nici macar o secunda nu mi-a trecut prin cap ca exista un motiv alternativ pentru care a sugerat asa ceva. Ma invatase sa fiu viclean, insa credeam ca trecusem de toate testele si avea sa ma lase in pace. M-am inselat amarnic. Mai exista un test final, cel mai crud si mai dur dintre toate.
Mergem fara nici o destinatie, sau cel putin asa cred, pe strazile Veroneze cand dintr-o data face la stanga si intram intr-o cladire abandonata dar care inca mai are un aer de demnitate, in ciuda starii in care se prezenta. Aici sunt peste douazeci de vampirii, toti aduna-ti in jurul unui rug. Initial nu ii dau atentie ci doar continui sa il urmez pe Fabrizio fara prea mare interes... asta cel putin pana cand ajungem in prima linie, aproape de rug.
Nici macar pentru o secunda Fabrizio nu s-a intors sa se uite la mine, iar eu continui sa imi pastrez masca de piatra pe care aproape o pierd cand vad cine este legat de acel rug. Se afla in fata unei usii ce se gasea in spatele rugului, la cativa metrii buni departare de acesta, in genunchi, uitandu-se direct in ochii mei, statea nimeni alta decat Angelique. Este legata cu lanturi de argint care i-au ars carnea pana la os si rani urate ii acopera corpul ce o data m-a fermecat. Pielea care i-a mai ramas este palida, lipsita de fluidul vietii. Nu credeam ca un vampir poate fi mai palid decat este in mod normal. Nu vroiam neaparat sa aflu acest fapt, dar l-am aflat. Uitandu-ma la corpul ei imi dau seama ca este posibil, este mai mult decat posibil, daca asa ceva se poate.
Apoi cineva s-a apropiat de ea si o forteaza sa stea in picioare si sa se indrepte spre rug. Merge impiedicandu-se, tinandu-si capul in sus privind drept inainte. Acel vampir o obliga sa treaca prin fata celor din primul rand, ca un fel de parada morbida. Astfel trece la doi pasi de mine, as fi putut daca as fi vrut, daca as fi stiut ca Fabrizio nu s-ar implica, sa intind mana si sa o salvez, insa nu fac nimic. Simt cum sangele incepe sa imi alerge frenetic prin vene, nefiind de acord cu alegerea mea. Dupa ce trece de mine, isi intoarce capul si ma priveste direct in ochi, oferindu-mi pentru o secunda un zambet sters, lipsit de stralucirea pe care mi-o aminteam atat de bine, atat de dureros. Dar nu mi-am pierdut masca, macar cu atat sa ma mandresc. Nu simt decat o usoara zvacnire a inimii, in rest nimic. Nu ma intereseaza soarta ei, imi tot repet in minte pentru a ma convinge. Si-a facut-o cu mana ei, imi sopteste vocea lui Fabrizio in cap.
Imi dau seama ca a luat foc atunci cand ii aud tipetele de teroare. Am pierdut timpul incercand sa nu imi pierd masca si nu am observat ceea ce se petrecea in jurul meu, asta pana cand am auzit-o tipand. Tipa si se zvarcoleste atat de rapid incat aproape ca reuseste sa scoata rugul din pamant, insa nu scapa. Nu mai are nici o sansa. Parul este primul care a disparut, parul ei rosu, cret si frumos nu mai exista. Apoi picioarele incep sa se transforme in cenusa, iar procesul continua incet spre inima ei. Cand a murit parca cineva m-a intepat in inima, scotand-o cu un cutit neascutit. Sunt gata sa cedez, sa ma arunc in foc si sa mor o data cu creatoarea mea, cand simt mana lui Fabrizio pe umarul meu. Ma uit in ochii lui si nu vad decat reflexia mea... vad lacrimile sangerii care incepusera sa curga pe chipul meu, patandu-mi obrajii. Nici macar nu mi-am dat seama ca plang...
Nu am constientizat asta deoarece ma concentram atat de tare sa imi pastrez masca incat nimic altceva nu mai conta.
-Sunt mandru de tine, fiule, sopteste el pupandu-ma pe frunte in timp ce imi sterge obrajii.
Cuvintele lui aveau sa ma bantuie mult timp de atunci, dar in acea noapte l-am urmat inapo in casa in care stateam automat, fara sa ma gandesc la ceea ce fac. Nu aveam forta necesara sa incerc sa ma gandesc pentru ca simteam ca daca incercam sa deschid acea usa a ratiunii, durerea cauzata de moartea ei avea sa apara. Asa ca am lasat-o inchisa si am preferat sa nu ma mai gandesc niciodata la acea noapte.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
Re: Astrul Trandafirului Albastru + 18(original)
« Reply #49 on: September 17, 2011, 02:54:44 PM »
Capitolul XX
După nouăzeci şi cinci de ani, în sfârşit, Libertate

Londra anului 1895 este foarte diferită de ceea ce era acum multe sute de ani când eu când făceam parte din acea specie pe care noi, fiinţe care nu ar trebui să existăm, o numim muritori. Hainele pe care sunt nevoiţi oameni să le poarte sunt atât de diferite de cele ci care eram obişnuit... este pentru prima dată când îmi dau seama, când înţeleg cu adevărat ceea ce vroia să spună Cedrik atunci în primele zile alături de el. Şi îmi aduc aminte că mi-a zis că voi înţelege în clipa când o să gust cu adevărat libertatea.
Îmi amintesc de toţi acei ani pe care i-am petrecut alături de maestrul meu şi nu simt nimic la aceste memorii. M-a schimbat. M-a transformat într-un adevărat vampir, un adevărat vânător. Acum înţeleg de ce cei bătrâni se ţineau departe de aşa numita ierarhie în care au ajuns să trăiască vampirii. Specia noastră este destinată, condamnată, damnată să trăiască în izolaţie, nu într-o ierarhie condusă de cineva. Aceştia care se luptaseră pentru a deţine supremaţia dei arătau ca noi şi ne împărtăşeau puterile şi unii chiar sângele, nu se puteau numii cu adevărat vampiri. Ei încă nu reuşiseră să renunţe cu adevărata la latura lor umană şi căutau substituente. Îi compătimeam. Nu nici un substituent pentru viaţa pe care au lăsat-o în urmă în clipa în care au păşit pe acest drum abisal.
Adevăraţii monştrii trăiesc în negura nopţii, singuri fără a avea cui să dea socoteală, fără a dori să aibe cui să îi dea explicaţii. Asta îmi este moştenirea, asta am învăţat de-a lungul acelor lungi ani pe care i-am petrecut alături de Cedrik. Numai că acum a venit timpul ca el să mă lase să îmi găsesc singur companionul, deşi sunt mai mult decât conştient de realitatea crudă: niciodată nu o să găsesc pe cineva care să rămâne pentru o eternitate cu mine. Este un cerc vicios din care nici eu, nici Cedrik, nici altcineva nu poate să iasă. Mă bucur într-un fel ciudat că totuşi Cedrik şi-a găsit pe altcineva şi nu mai are nevoie de mine. Are acum un băiat rus pe nume Alexandr care îl atrăsese, îl fascină. Nu îi pot înţelege, însă, obsesia de a-l urmări cum îşi trăieşte viaţa muritoare, chinuindu-se să fie pe placul părinţilor. Ştiu că o să îl transforme, întrebarea mea era de ce nu îl transforma acum, de ce se încăpăţâna să îl urmărească, să îi influenţeze viaţa de departe, să se joace cu el în acest mod sadic şi crud. Dar nu mai contează, nu mai este datoria mea să îl înţeleg, în curând Alexandr va fi obligat să o facă. Eu am scăpat, eu sunt liber.
Un lucru important am învăţat de la maestrul meu pe care nu o să îl uit niciodată, nu că aş putea vreodată să uit ceva, şi acesta este: puterea sentimentelor. M-a învăţat cum pot să mă hrănesc cu sângele oamenilor, dar în acelaşi timp să continui să apreciez viaţa umană, să nu cad în acea credinţă cum oamenii sunt numai hrană. Este un simplu proces. Unii oameni merită atenţia, dragostea noastră, a vampirilor, chiar dacă ştim că într-o zi chiar fără voia lor ne vor răni şi ceilalţi, cei care nu merită decât să fie hrană, nutriment. Este o simplă delimitare, o împărţire a muritorilor în două grupe.
În această seară, în care gust libertatea i-au o decizie: să trăiesc la fel cum a făcut-o şi o face Cedrik. Mă hotărăsc să uit totul despre existenţa celor pe care îi cunoscusem pe parcursul anilor în familia du solei. Nu vreau să îmi mai amintesc de acei ani pe care i-am petrecut alături de acele creaturi pentru că îmi dau seama, de abia în această clipă, că ei nu erau decât nişte oameni cu corpuri nemuritoare, nimic mai mult. Nu o să fie capabili să înţeleagă ceea ce eu am învăţat, ceea ce am descoperit alături de Cedrik.
Îmi amintesc de ziua în care l-am întrebat pe acesta despre Louis. Mi-a trebuit atât de mult curaj să rostesc acea întrebare deoarece ştiam că Louis fusese singurul vampir pe care Cedrik îl considerase egalul său. Când l-am întrebat a fost pentru prima dată când l-am văzut lăsându-şi garda jos şi împărtăşindu-şi sentimentele cu mine. Era rănit, trist pentru un motiv pe care nu îl înţelegeam. Mi-a spus că Louis deşi nu era primul său copil era cel la care ţinuse cel mai mult, dar cu care greşise cel mai rău. În dorinţa lui de a-l ţine cât mai mult lângă el lungise lecţiile pe care trebuia să i le spună şi într-o zi plecase de lângă el, îl părăsise pentru a se implica în ceva ce nu ţinea de ei. Încercă să îi explice, să îi arate adevărata cale, însă nu dorise să îl asculte, aşa îl pierduse. Şi apoi când apăruse Angelique îşi pierduse puterea pe care o avea asupra lui. Angelique îl fascinase pe Louis aşa cum Louis îl fascinase pe Cedrik şi ştia că nimic nu avea să îl convingă pe Louis să se întoarcă înapoi. A fost prima dată când şi-a împărtăşit sentimentele cu mine şi ultima, dar nu mi-a dat un motiv întemeiat pentru acţiunile sale. De altfel, niciodată nu făcea ceva fără să aibe motiv, numai că nu împărtăşea cu mine acel motiv mă lăsa pe mine să speculez, să îl aflu.
Îndeajuns cu maestrul meu. Sunt liber să trăiesc aşa cum îmi doresc. De ce să mă gândesc la ceea ce a fost?
Soarele a apus de mult, lăsând oraşul să fie capturat de umbre. Nu ştiu ce să fac sau unde să mă duc. Nu îmi este foame aşa că nu simt nevoia de a vâna, bestia este liniştită în această seară. Singurul lucru care îmi rămâne de făcut este să mă plimb pe străzile pietruite ale oraşului care sunt luminate din loc în loc de lămpile cu gaz.
Este fascinant cât de mult a evoluat lumea şi cum a apărut această chestie numită tehnologie în viaţa muritorilor, uşurându-le viaţa. Deasemenea oameni nu mai mureau din simple răceli sau nu mai este nevoie să li se taie membrele din cauza unei simple zgârieturi care se infectase.
Mă trezesc că mă plimb pe aceste străzi fără nici o destinaţie anume. Pot să mă cazez în cel mai bun hotel, am bani destui pentru a-mi satisface cele mai nebuneşti plăceri, dar nu am chef de aşa ceva. Văzusem lumea cu Cedrik aşa că a vizita ţările nu mai reprezintă o fascinaţie pentru mine... poate dacă mi-aş găsi pe cineva cu care să mă bucur de aceste frumuseţi, poate atunci o să mă apuc de călătorit din nou, dar momentan nu mă atrage această posibilitate.
Ajung într-o zonă în care se vede că cei care îşi permit să stea aici sunt oameni foarte bogaţi. Casele sunt mari, înconjurate de ziduri din piatră care să ţină deoparte privirile curioase ale trecătorilor. Numai că aceste metode de apărare nu sunt un obstacol pentru mine. Trecând pe lângă un asemenea conac maiestuos la fereastra acestuia observ o femeie îmbrăcată în alb. Luna apăruse deja pe cer de câteva ore bune şi lumina acestui astru face ca acea fată să pară o nălucă. Mă fascinează, aşa că săr peste zidul din piatră având aproape doi metri fără nici o greutate şi aterizez lin fără a face nici cel mai mic zgomot pe pământul împodobit cu iarbă. Este începutul primăverii şi deşi acest anotimp vine târziu de obicei în Anglia, anul acesta a surprins pe toată lumea apărând mai devreme decât de obicei. Aşa că pământul este tare, plin de iarbă şi de tot felul de flori sălbatice, însă le lipseşte frumuseţea micilor perle transparente care se lăsau pe acestea atunci când era ceaţă.
Imediat cum aterizez mă strecor în spatele acestui conac pentru a încerca să găsesc o intrare în camera fetei. De obicei casele de acest gen au balcoanele în curtea interioară şi uşile care dau în aceste terase sunt deseori lăsate descuiate, uşurându-mi munca. Din păcate sau poate din fericire pentru mine fată se afla deja în grădină stând sprijinită de trunchiul copacului din mijlocul grădinii, uitându-se direct către lună. Frumuseţea ei mă înnebuneşte în aşa fel încât uit să mă întreb cum de a ajuns atât de repede din camera ei în grădină, mie nu mi-a trebuit mai mult de câteva secunde să săr gardul şi să ajung, iar eu sunt vampir şi ea este muritoare.
Razele astrului argintiu reuşesc să pătrundă prin coroană bogată a stejarului şi acolo unde îi atinge pielea albă ca laptele îi dă o strălucire feerică, aproape translucidă. Este cu adevărat frumoasă. Mâinile şi le ţine ascunse sub mânecile evazate ale rochiei, dar eu pot s văd foarte uşor prin materialul subţire şi observ că are mâinile delicate cu degete luni şi subţiri de pianistă. Îmi închipuie cum aceste degete alunecă cu delicateţe şi eleganţa peste clapele de alabast ale unui pian... talia seamănă cu cea a unei viespe dar asta din cauza corsetului pe care încă îl poartă, din cine ştie ce motiv, dar în acelaşi timp corsetul îi ridică sânii dându-i un decolteu generos, apetisant. Pot să văd foarte uşor cum sâni i se ridică şi se lasă în ritmul liniştitor al respiraţiei. Gâtul este lung ca al unei lebede şi mă invită parcă să îmi înfig colţii în pielea subţire chiar acolo unde pulsează artera. Deja simt cum colţi îşi fac apariţia încet din cauza prăzii apetisante din faţa mea. Îmi ridic privirea pentru a evita să o atac. Chipul îi este oval cu o bărbie mică, două buze voluptoase, un nas cu vârful putin ridica în sus, pomeţii înalţi, ochii mari, albaştrii cu genele lungi şi dese şi cu fruntea ascunsă sub bretonul drept. Are părul o culoare pe care nu o vezi niciodată la oameni şi anume un albastru pal, culoarea cerului pe timpul unei zile frumoase de iarnă.
O briză uşoară îi răvăşeşte părul lung şi aduce cu el mirosul ei. Este atât de apetisant, nici nu ştiu cu ce aş putea să îl asemăn dar sunt conştient că nu l-am mai întâlnit până în această seară. O vreau! O vreau atât de tare încât nu ştiu dacă mă mai pot controla mult timp.
Mă face să mă întreb cine este sau mai bine spus ce este. Nu se poate ca un simplu muritor să aibă un asemenea miros şi nici o asemenea culoare. Nu este o simplă muritoare părul şi mirosul ei îmi atestă această bănuială. Şi atunci ce este? Nu am mai întâlnit niciodată o făptură care să trezească bestia din mine chiar şi atunci când sunt sătul. De fapt, nu... îmi amintesc. Acum mulţi, mulţi ani într-o cameră întunecoasă a apărut ceva care poseda un miros asemănător. Era o zână, dar această fată nu se poate să fie o zână. Trăieşte cu doi muritori, iar zânele au nevoie de compania celor ca ele să poată supravieţui.
Deodată aud un mârâit ameninţător care bine din spatele meu.

Deodată aud un mârâit ameninţător care vine din spatele meu. Cand ma intorc observ trei lycani cum stau pe labele din spate pregatiti sa atace. Am fost attat de fascinat de faptura ce contempla luna incat mi-am lasat garda jos, neauzind fapturile ce se strecurasera sa ma atace. Cat de prost pot fi! Prima lectie: nu lasa niciodata garda jos; dar acea fata... intr-un mod sucit, nebunesc, absurd imi aminteste de Angelique.

-Ce cauti aici, tantarule? Intreaba masculul alfa care facuse un pas in fata celorlalti doi, continuand sa maraie amenintator.
De abia inteleg ce spune, cuvintele sunt atat de pocite.
-De cand imi este interzis sa ma plimb? Il intreb eu non-salant stiind ca nu fac altceva decat sa il provoc.

Ma intreb curios de ce nu ataca, ce mai asteapta de pierd timpul cu vorbe inutile. Nu este tipic lycanilor sa vorbeasca, ei ataca si apoi pun intrebari, din cate stiam eu. Deci ce ii face pe acestia diferiti de ceilalti? Au si un alt miros, adevarat, seamana cu mirosul de javra pe care toti il poseda, dar acestia miros si a altceva... altceva care ii face apetisanti. Ceea ce nu este deloc bine. Sangele lycanilor este otrava pentru vampiri.

Observ ca cei trei nu se mai uita la mine ci undeva in spatele meu si au incetat sa mai maraie, dar continuau sa stea pe pozitie de atac. Parca asteptand pe cineva sa dea ordinul ca sa atace. Imi intorc putin capul sa vad la ce se uita, nu ii scap din vedere pe cei trei pentru ca asta ar insemna sa imi semnez condamnarea la moarte. Raman uimit cand o vad pe acea domnisoara uitandu-se cu interes la mine, langa ea un pas mai in spate stand o zana care zambea calduros. Are parul de un albastru-verzui, iar ochii ii sunt de un galben intens, aproape auriu. Nasul ei este putin c-am mare si drept, avand varful indreptat in sus, in timp ce buzele sunt fabuloase, pline de acel sange atat de dulce. Si atunci ma izbeste.

O camera intunecata, o masa rotunda de stejar stand in centrul iar la aceasta aflandu-se diverse creaturi. O lumina a aparut si o data cu aceasta diverse creaturi si-au facut aparitia. Miryam. Numele acesta imi apare in minte scris cu slove de foc.
-Myriam... soptesc eu uitandu-ma direct in ochii ei aurii.
Aceasta pare ca ma vede pentru prima data si dispare din spatele domnisoarei aparand langa mine.
-Puteti pleca, le ordona ea lycanilor care pleaca vadit nemultumiti, apoi se intoarce cu fata la mine cantarindu-ma de sus pana jos.

Acum am aflat cine ii controleaza pe acestia.
Ma innebuneste mirosul ei, narile mele ma distrug arzand din cauza acestuia. Doi pasi si sangele ei ar fi in gura mea, bucurandu-ma de gustul lui.
-Nu as face asta daca as fi in locul tau. Imi amintesc de tine, Wolf. Vampirul nou-nascut care a devenit liderul familiei du Solei. Dare sti schimbat... ai aerul unui prim. Cum se poate asa ceva? Intreba ea neasteptandu-se la nici un raspuns.
-Chiar nu vad motivul pentru care ti-as zice asa ceva, Miryam. Nu mai fac parte din lumea patetica a lui Vladimir. Deci nu imi pasa de pacturile incheiate de el, afirm lasand-o sa imi vada coltii lungi care iesisera la iveala.

-Poate... dar nu imi vei face nimic. Nici mie, nici protejatei mele. Vezi tu, nu mai sunt o simpla zana de mult timp, sunt un inger in adevaratul sens al cuvantului, iar ea este protejata mea, spuse aratand spre fata ce statea la cativa pasi departare. Crede-ma nu vrei sa te pui cu mine.
Este serioasa. O vad in ochii ei determinarea de a scapa lumea de mine. Are o aura in jurul capului albastruie care nu era acolo cu cateva minute in urma. Ceva imi spune ca este timpul sa imi iau talpasita, asta daca doresc sa traiesc. Tocmai asta vreau sa fac atunci cand simt o mana calda atingandu-ma pe umar. Seara aceasta se dovedeste a fi plina de surprize placute cat si neplacute. Unde este plictiseala care punea stapanire pe mine cu numai cateva minute in urma? Nu trebuie sa ma intorc pentru a vedea cine este, deoarece stiu deja.

-Este frumos, Miryam. De ce trebuie sa fi atat de dura cu el? Intreaba inocenta.
Ma uit la aceasta de parca ar fi de pe alta planeta. Cum poate sa afirme asa ceva? Nu stie ce sunt? Nici nu imi pot imagina cum cineva atat de inocent ca ea si-o pastreaza in aceasta lume a monstrilor in care traieste. Ma uit la Miryam, care intotdeauna imi citeste gandurile intr-un mod necunoscut inca pentru mine si isi ridica umerii intr-un gest care imi da de inteles ca nici macar ea nu o intelege pe frumoasa cu parul albastru ca marea.
-Amaltheea, draga mea, el este un vampir. Stii ca am mai vorbit despre creaturile noptii, nu? Iti aduci aminte de ceea ce ti-am spus despre ele? Ar trebui sa te feresti de aceste creaturi pentru ca traiesc hranindu-se cu vietile oamenilor, ii explica Miryam din nou.
Amaltheea, ce nume neobisnuit are, cu siguranta nu este o simpla muritoare.

Aceasta se uita la mine de parca ar stii ca ma gandesc la ea si imi ofera un zambet. Diferenta de inaltime dintre noi este evidenta, eu fiind cu cel putin cinsprezece centimeri mai inalt decat aceasta si trebuie sa ma uit in jos pentru a putea sa ii intalnesc privirea.
-Nu se poate sa fie atat de periculos. Are ochii frumosi si blanzi, uite vezi? Spuse punand mana pe barbia mea si intorcandu-mi capul pentru a o privi pe Miryam.
Miryam isi da o palma peste fata vazand-o pe fata cum se comporta, cu cata usurinta se arunca in gura lupului.
-Doamne, in ce m-am bagat cand am acceptat sa ii fiu inger protector? Sopteste usor zana, crezand poate ca nu o pot auzi.

Nici nu stiu cum sa reactionez. As ataca-o pentru ca simt cum incet, incet bestia pune stapanire pe simturile mele, dorind sa fac baie in sangele celord doua insa ceva ma obliga sa ma controlez. Ce, nici eu nu stiu dar o parte din mine este bucuroasa ca nu ma dau batut in fata acelui monstru interior.
-Amaltheea, nu il trata ca pe o jucarie. Este periculos! Este uun vampir pentru numele lui Dumnezeu! Zise Miryam exasperata lasand zambetul sa ii dispara de pe chip.
Ingerul, zana sau ce o fi ea o apuca de mana si o trage spre ea intrerupand contactul pielii ei fine cu a mea si imediat ce acest contact se intrerupe sunt coplesit de foamea ce isi cere dreptul. Nu stiu ce mi-a facut acea fata de a facut sa dispara sentimentul de foame total din corpul meu, dar in prima secunda cand nu m-a mai atins, ea a aparut chinuindu-ma de o mie de ori mai rau decat ma chinuia in mod obisnuit. Incep sa marai si sa imi arat coltii pregatindu-ma sa le atac, cand un lycan care aparut de nicaieri ma tranteste la pamant. Nu imi dau seama ce se intampla, de abia mai pot intelege cate ceva atat de repede se petrec lucrurile, insa asta este si din cauza bestiei pentru ca atunci cand incepe sa ma controleze toate abilitatile mele scad semnificativ. Ma lupt cu un lycan in timp ce sunt atent la un altul care se apropie prin spatele meu. Il simt cum incearca sa se strecoare.

Nu stiu cum reusesc sa scpa, dar o fac. Plec din acel conac confuz, dar bucuros ca inca traiesc. Plin de sangele meu, amestecat cu cel al lycanului cu care m-am luptat umblu pe strazile pustii ale Londrei in cautare de o prada usoara cu care sa ma hranesc. Am nevoie de sange proaspat altfel o sa mor din cauza ca sangele meu s-a amestecat cu cel al javrelor si voi muri incet daca nu gasesc pe cineva cu care sa ma hranesc. Nu este cel mai efectiv mod de a ucide un vampir, dar nu conteaza. Mai ales daca esti pe un camp de lupta si pierzi mult sange, esti mor mai mult ca sigur daca mai esti si infectat cu sange de lycan.

In drumul meu apare un cuplu, un tanar cu parul saten beat sustinut de o dama de companie nu prea scumpa dupa cum arata. Nu sunt tocmai genul meu, insa nu am timp sa fac mofturi. Apar intre cei doi speriindu-i, insa ii apuc de gat pe amandoi si ii imobilizez. Ar tipa, dar sunt atat de intoxicati cu bautura incat nu constientizeaza ceea ce li se intampla. Ma hranesc intai cu copila care in secunda in care imi simte coltii penetrandu-i pielea incepe sa tipe disperata dupa ajutor. Tipatul se stinge dupa vreo doua minute pentru ca ea cade in inconstienta, urmata de o moarte sigura din cauza pierderii de sange. Nu se va mai trezi. Tanarul baiat a cazut in fund si se uita fara sa ii vina sa creada ce se intampla in fata lui. Ma intorc cu fata spre acesta si apucandu-l de parul scurt il ridic in sus. Imi stramb nasul atunci cand simt mirosul fecalelor lui, dar imi dau la o parte dezgustul si imi infig coltii in gatul lui simtind putoarea alcoolului care imi inunda narile. Ii beau sangele in timp ce el sopteste pana in ultima clipa ca asa ceva nu se poate, ca eu nu exist. Zambesc atunci cand imi dezlipesc buzele de gatul lui. Este ciudat cum inexistenta mea il distruge, il omoara, ii curma existenta lui. Unii oameni nu sunt capabili sa constientizeze anumite adevaruri crude si mor in aceasi ignoranta in care au trait. Ii las pe cei doi acolo, pe strada goala si pustie sa ii gaseasca un trecator ghinionist a doua zi de dimineata.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #50 on: December 04, 2011, 10:57:40 PM »
Capitolul al XXI-lea
Adevar – Prezent 2034

Ma opresc din povestit pentru a ma uita la ceasul ce sta în buzunarul meu stâng. Este ora patru dimineata, înca putin si va trebui sa astept înca douasprezece ore pentru a putea sa vorbesc cu EL. Se pare ca trebuie sa termin aceasta sarada aici si acum. Normal ca totul a fost o sarada pâna acum. Nu sunt si nici nu voi fi niciodata atât de nebun încât sa ma alatur unui grup atât de penibil de vampiri. Cum as putea eu sa renunt la minunata senzatie pe care mi-o da teama unui om atunci când stie ca este pe pragul de a muri? Nu pot, pentru asta traiesc, pentru acea senzatie unica daruita de ochii fiecarei victime în care îmi înfig colti. Nu neg ca singuratatea m-a adus la pragul acestui clan, acestei familii dar singuratatea mea este una care nu poate fi doborâta de cineva ca ei. Nu, nu este acel gen de singuratate. Este un alt fel de pustietate ce nu poate fi distrusa decât de un singur lucru, iar aceasta familie este modul prin care pot pune mâna pe acel lucru.
Cei patru se uita amenintator la mine si putini nerabdatori sa auda continuarea povestii mele..
- Ma scuzati, dar aceasta poveste aici se termina, zic eu facând o scurta plecaciune de curtoazie în fata acestora.
- Cum? Întreaba William apropiindu-se câtiva pasi de mine.
- Nu poti face asa ceva! Exclama Chase vadit nemultumit, încrucisându-si mâinile în dreptul pieptului.
Si-au mai lasat putin garda jos. Sunt atât de usor de ucis în acest moment încât nici nu stiu de ce am acceptat asa ceva. O prada atât de usoara ca ei nu îmi provoaca nici o placere mai ales ca nu anticipez nici o lupta grea.
Zâmbesc ironic la toata aceasta scena. Oare chiar credeau ca cineva ca mine va renunta vreodata la a ucide oameni? Ca ma voi face... vegetarian? De abia pot sa ma gândesc la acest cuvânt si la ceea ce implica el, nici nu mai vorbesc despre a deveni asa ceva. Este de-a dreptul dezgustator. Este atât de respingator acest simplu gând pentru mine încât mi se pare o gluma proasta. Vampiri vegetarieni! Am trait sa o vad si sa o aud si pe aceasta! Încep sa râd mai rau ca un nebun ceea ce îi face pe Scarlett si Patrik sa se îndeparteze de mine.
- Ce este atât de haios? Daca vrei sa te primim în clan trebuie sa stim adevarul!
Cuvintele lui William ma opresc din nebunia mea facându-ma sa îi acord atentie. În mod normal nu as face-o dar ceva din privirea sa ma convinge. Nu merita respectul meu, nici unul dintre ei nu o merita dar dintr-un motiv necunoscut simt nevoia sa îi fac sa înteleaga înainte de a muri ce sunt.
- Copile, spre deosebire de tine eu am aproape cinci sute de ani în plus. Serios, chiar crezi ca cineva ca mine, un adevarat vampir, va dori vreodata sa devina o... nici nu stiu cum sa va spun. Sunteti o rusine pentru rasa noastra! Nu îmi vine sa cred cât de mult ati decazut! Declar eu apucându-l de barbie si uitându-ma direct în ochi sai.
Da. Atunci când cautam un clan eram depresiv, aproape sinucigas dar EL a aparut cu o cerere, un schimb. Viata acestor fiinte patetice pentru ceva drag, ceva care avea sa îmi alunge singuratatea din suflet. Si apoi pe parcursul orelor în care am retrait practic întreaga mea viata mi-am amintit ce sunt, ce trebuie sa fac. Singuratatea mea va fi curmata doar de EA, iar daca pe EA nu o pot avea deoarece este deja o mâna de oase, daca mai exista si acestea, atunci voi avea ceva de-al ei, ceva care trebuia sa fie al meu de la început, dar care a fost furat. Nu conteaza, îl voi recupera în aceasta seara. O voi avea din nou lânga mine pe acea tradatoare, înselatoare femeie pe care nu mi-o pot scoate din cap orice as face.
Revin cu gândul la cel pe care îl tin de barbie atât de tare încât nu poate iesi. Încearca sa ma loveasca cu mâinile si picioarele, sa se elibereze însa eu nu simt loviturile lui. Este atât de slab din cauza sângelui care nu face decât sa îl mentina în viata încât este doar putin mai puternic decât un om. Îi zâmbesc iar acesta începe sa tremure dându-si seama ca soarta tocmai i-a fost scrisa si sigilata.
- Oh, nu fi asa... promit nu te va durea, îi soptesc eu la ureche în timp ce îmi pun mâinile în asa fel pe gâtul sau încât îl pot suci fara prea mult efort.
Un sunet sec de parca cineva tocmai a rupt în doua o creanga se aude în încapere. Este gâtul lui William cedând în fata fortei mele. Uite asa ramân cu corpul sau lipsit de viata în mâinile mele. Însa nu pentru mult timp. Trupul sau începe sa se dezintegreze si sa se transforme în ceea ce trebuia sa fie pâna acum de mult: cenusa. Niciodata nu o sa înteleg acest lucru. Unii vampiri nu se transforma atât de repede si ai nevoie chiar de lumina soarelui pentru a le distruge trupurile lipsite de viata însa unii dispar atât de repede de parca nu ar fi existat niciodata pe acest pamânt si nu tine de vârsta. De asta sunt sigur.
- Will, nu! Tipa Scarlett care îsi scoate la iveala ghearele si se arunca pentru a ma ataca.
Patrik cade în genunchi uitându-se pierdut la mâna de cenuse ce o data era trupul lui William, în timp ce scumpul de Chase vine si el sa ma atace. Doi împotriva la unul. Nu este corect... asa cel putin pentru ei.
O apuc pe Scarlett de mâini tinând-o la o distanta considerabila de mine pentru a nu ma putea musca si ma întorc cu fata spre Chase. Acesta nu are timp sa se opreasca, vazând prea târziu ca eu m-am învârtit si înfige piciorul de lemn al unui scaun în spatele lui Scarlett nimerindu-i inima. Si aceasta ma murdareste cu sângele ei în timp ce cade în genunchi mormaind cuvinte fara rost. Un singur cuvânt am pentru ei: penibil. Nu au învatat sa se lupte deoarece credeau ca vor fi lasa-ti întotdeauna în pace din cauza ca nu deranjau pe nimeni. Nici macar nu stiu sa îsi foloseasca puterile cum trebuie, sunt mult mai dezamagit decât eram la început. Stiam ca nu stiu sa lupte prea bine, dar credeam ca îmi vor da mai multe batai de cap decât atât.
- De... ce... faci asta? Ce... ti-am facut... dar nu poate sa duca la bun sfârsit fraza deoarece cade cu fata în propriul ei sânge pe podea.
- Nenorocitule! Mori! Tipa Chase scotând fara pic de delicatete tepusul improvizat din trupul camaradei sale, pregatindu-se sa ma atace din nou.
- Serios? Îl întreb eu râzând si evitându-i fara nici o problema atacurile.
- Patrik, ajuta-ma!
Patrik continua sa stea în genunchi uitându-se la noi cum ne luptam. Arata ca si cum nu ne vede, de parca nu mai este printre noi. Vazându-l pe acel copil pierdut în acest fel ma face sa ma întreb ce rau ar fi putut sa faca pentru a enerva pe cineva atât de puternic ca cel care m-a pus sa îi omor. Dar acest lucru este doar un detaliu neimportant. Un detaliu pe care un asasin ca mine nu trebuie sa îl stie niciodata. Este mai important sa vad acea sclipire a constientizarii morti în clipa când îsi dau ultima suflare decât sa stiu aceste detalii nesemnificative. Ma trezesc din reveria mea când simt cum ceva intra în pielea bratului meu drept. Ma opresc si ma uit în jos sa vad ce este si ramân uimit vazând cutitul din inox pe care a pus mâna Chase si l-a aruncat. Asta se întâmpla de câte ori ma pierd aiurea printre gânduri. Scot cutitul cu încetinitorul fara sa ma uit o clipa la acesta si privindu-l direct în ochi pe Chase. Îmi place sa vad cum groaza creste în ochii lui, cum se uita la mine fara sa îi vina sa creada ca fac asta fara sa clipesc. Durerea pe care mi-a provocat-o el este insignifianta, este ca si cum m-ar întepa cu un ac. Apoi la fel de încet duc cutitul la buze si îmi trec limba peste lama acestuia, gustându-mi sângele.
- Mmm... nu este la fel de bun ca sângele uman, dar are ceva ce le lipseste oamenilor de azi... este ca un vin bun, vechi pot zice, îi spun eu facându-l sa tremure de frica.
Dar în acelasi timp vad dorinta din ochii lui. Dorinta de a-mi gusta sângele. Este si normal ca un vampir asa slab ca el sa fie încântat de sângele meu. Sângele meu care promite putere, eternitate.
Într-o secunda cutitul care mi-a strapuns carnea trece direct prin capul lui Chase, exact între ochi. Astfel moare fara sa stie ce l-a lovit, continuând sa viseze la ce gust avea sângele meu. Pot spune ca este un mod frumos de a muri. Nu este, însa, modul meu preferat de a ucide, dar este destul de eficace câteodata. Eu prefer sa devin intim cu victimele mele, cu cât sunt mai aproape cu atât placerea este mai mare, extazul este... incredibil. Ma întorc spre Patrik care sta în aceeasi pozitie.
- Sunteti patetici... si daca stau sa ma gândesc bine, eu sunt mai patetic decât voi ca am acceptat sa fac asa ceva. Atât de usor de ucis... nu ati fost deloc o provocare dar m-ati ajutat de aceea nu v-am torturat. Ati suferit o moarte usoara, spun eu apropiindu-ma de Patrik si punându-mi mâinile pe capul acestuia.
Îl mângâi pe cap, ciufulindu-i parul saten. Dintr-un motiv necunoscut mie îmi aduce aminte de un anumit copil... din pacate asta nu îl va salva ci doar îl scapa de durere.
- Închide ochii, Patrik. Îti promit ca nu te va durea. Vei scapa de acest blestem numit eternitate si singuratate.
Baiatul face exact ceea ce îi spun si cu o singura miscare îl omor separându-i capul de restul trupului. Corpul acestuia cade pe podea în timp ce îi dau drumul capului sau care se rostogoleste pentru câteva secunde. Gata, l-am omorât si nu a simtit nimic.
I-am omorât. Este cinci fix, ceea ce înseamna ca mi-a trebuit o ora sa o fac. O ora în care m-am jucat de-a soarecele si pisica cu Chase. Nu regret, baiatul a fost amuzant, un fel de pata de culoare în viata mea gri. Ma mai scos din rutina în care intrasem, din plictiseala care pusese stapânire pe mine. Înca mai este o ora pâna rasare soarele, deci destul timp ca nenorocitul acela înfumurat sa îsi faca aparitia. Ies afara deoarece nu mai suport mirosul de putrefactie care pune stapânire peste încapere. Stelele sunt atât de frumoase în aceasta seara, nici macar luminile absurde, nenaturale ale orasului nu pot sa diminueze stralucirea lor în aceste clipe. Nu stiu de ce întotdeauna stelele îmi aduc aminte de acea persoana care mi-a smuls inima, care m-a folosit si m-a tradat. Modul în care functioneaza inima este necunoscut si va ramâne asa pentru restul eternitatii. Iar pentru mine va fi si neînteles deoarece nu pot întelege de ce înca o mai iubesc dupa toate cele prin care m-a facut sa trec. Lucrurile pe care ea m-a pus sa le fac m-au ranit si totusi uite ca stau aici asteptându-l pe acel nenorocit sa apara. Si pentru ce? Pentru un amarât de medalion care îi apartinuse ei, între ghearele caruia exista o poza cu ea.
- Ma bucur ca suferi în acest mod pentru ca tu ai omorât-o, dar nu este nimic, spune cineva din spatele meu.
Crede ca m-a luat prin surprindere, însa nu este adevarat deoarece îl asteptam sa apara. Sa îsi faca aparitia în acest mod atât de tipic, obisnuit, pentru cineva ca el. Nu stiu daca îl urasc pe acesta mai mult decât o urasc pe ea, este înca un lucru supus întrebarilor. Adevarul este ca daca nu ar fi fost pentru existenta acestuia atunci ea nu ar fi fost nevoita sa ma pacaleasca, sa se joace în acel fel cu inima mea si într-un final sa ma tradeze. Este ciudat cum functioneaza inima, cum poti iubi si urî o persoana în acelasi timp cu atâta pasiune. Sunt sigur ca daca ar fi lânga mine acum toata acea iubire, toata acea ura, toate acele regrete ar exploda într-o pasiune care ne-ar consuma pe amândoi. Dar nu este si din aceasta cauza, toate acele sentimente m-ar mânca daca le-as lasa. Dar pâna la urma opusul dragostei nu a fost niciodata ura asa cum cred unii, ci este indiferenta.
- Buna dimineata, Luceafarule, zic întorcându-ma cu fata spre acesta pentru a-l vedea.
Sincer vorbind nu l-am vazut niciodata. Puteam fi numiti într-un mod ciudat si sucit inamici, însa eu unul nu l-am vazut niciodata. Asa da inamic. Nu îl poti vedea, nu îl poti lovi este ca si cum ar fi invizibil si nu as fi departe de adevar daca as spune asta.
În aceasta dimineata este pentru prima oara când îl întâlnesc fata în fata. Este o umbra care are forma umana cu doi taciuni drept ochi si atât. Înteleg de ce Amalthea a facut ceea ce a facut în acea seara. Cum poate cineva sa o condamne la o viata alaturi de aceasta chestie fara trasaturi, fara forma?
- Cumva eu nu te pot considera inamicul meu pentru ca ai fost o simpla unealta în mâinile scumpei mele. Dar vreau sa îti zic ca ea mi-a fost destinata înca din prima zi a vietii sale. Tu mi-ai stricat planurile, casatoria, fericirea. Existenta ta patetica, insignifianta a reusit sa îmi distruga aceste lucruri, dar te asigur ca nu te voi mai lasa sa te amesteci în planurile mele.
- Nici nu am de gând sa ma mai amestec în planurile tale. A fost o simpla coincidenta faptul ca am dat peste Amalthea. Nu te mai considera buricul pamântului pentru ca nu esti, nu am facut ceea ce am facut pentru a te face pe tine sa suferi sau pentru a-ti strica planurile. Acum da-mi mai repede medalionul si sa terminam aceasta întâlnire cât mai repede cu putinta.
Îmi arunca bijuteria cu atâta sila, de parca l-ar fi dezgustat sa faca afaceri cu mine si apoi dispare lasându-ma singur. Dar pe mine nu ma intereseaza, nu ma afecteaza comportamentul sau. Aceasta afacere a fost ceva unic, ceva care nu se va mai întâmpla pe viitor si nu îmi voi schimba alegerea. Am facut asta doar pentru a pune mâna pe acel medalion care îi apartinuse o data, de mult, ei. Îmi doream de mult un lucru care sa îmi aminteasca de Amalthea, chiar daca amintirea ei trezeste în mine sentimente contradictorii. Am umblat luni bune dupa aceasta mica bijuterie care continea atât de multe memorii, sentimente. Am ramas surprins când am reusit într-un final sa dau de ea, iar Luceafarul a aparut pentru a face un schimb. Vietile celor patru pentru medalion. Eu daca as fi fost în locul sau nu as fi acceptat nimic în schimbul bijuteriei mai ales stiind ca îi apartinuse Amaltheei. Mai ales ca a îi omorî pe cei patru era o misiune pe care orice tembel o putea îndeplini. Asta arata doar cât de mult a iubit-o el. Nu a iubit-o asa cum am facut-o eu. Poate nici eu nu am reusit sa o iubesc asa cum si-a dorit dar am încercat.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #51 on: December 04, 2011, 10:58:33 PM »
- Da, ai iubit-o atât de mult încât ai facut baie în sângele ei, sopteste cineva chiar la urechea mea.
Ma întorc rapid tinând strâns în mâna medalionul, însa nimeni si nimic nu se afla în spatele meu. Ce dracul? Este primul lucru care îmi trece prin cap.
- Da, acesta este adevarul. Si tu o iubeai si o iubesti la fel de mult pe cât a facut-o Luceafarul. Niste mincinosi amândoi, zice din nou acea voce.
Nu ma mai întorc deoarece a facut o greseala si s-a pozitionat în spatele meu exact când o adiere usoara a batut si i-a purtat mirosul spre mine. Îl recunosc imediat ce îi simt esenta parfumând aerul din jur.
- Miryam, soptesc în timp ce un zâmbet sadic apare pe chipul meu.
Cât de mult mi-ar placea sa ma joc câteva zile bune cu ea. Sa o fac sa sufere, sa o fac sa plateasca pentru toate lucrurile pe care le-a facut atunci când traia Amalthea. Se apropie de mine iar eu încep sa mârâi avertizând-o ca daca mai face un pas o sa regrete si se opreste, prevazatoare si ascultatoare.
- Ce cauti aici, Miryam? O întreb putin curios.
Însa cuvintele nu ies tocmai asa cum îmi doresc eu. Ies putin mârâite, pe un ton mai gros decât intentionam eu sa fie.
- Nimic în mod special... va urmaresc pe voi doi traindu-va viata si ma gândesc la Amalthea cum si-ar fi trait si ea viata la fel daca voi doi ati fi lasat-o, raspunde aparând în fata mea la câtiva pasi departare.
Pentru prima data în viata mea o vad pe aceasta fara acel zâmbet enervant plasat pe chipul ei. Si cumva nu ma mira acest fapt. Ceva îmi spunea ca Amalthea îi era ca o sora iar moartea ei a afectat-o foarte tare, iar de acest fapt sunt sigur deoarece eu am fost sacul ei de bataie, si-a eliberat durerea pe mine, facându-mi viata un chin. În prima secunda în care a simtit spiritul Amaltheei, lumina ei disparând din aceasta lume a lansat un adevarat razboi împotriva mea. O suta de ani ne-am batut, ne-am ranit, ne-am lasat aproape morti unul pe celalalt pe câmpul de lupta. Când ma gândesc acum la toate acestea îmi dau seama ca multi ar numi ceea ce avem noi o casnicie. Si toata lumea stie ca nu exista furie mai mare decât cea a doua persoane divortate. Fara sa îmi dau seama un zâmbet îmi apare pe chip la aceasta imagine.
- De ce dracu zâmbesti? Ma întreaba Miryam în timp ce parul ei albastru-verzui se transforma într-o flacara vie.
Nu stiu care este faza cu îngeri acestia, dar de fiecare data când se înfurie sau sunt bucurosi sau au parte de o schimbare din aceasta brusca li se schimba culoarea parului. Si nu numai a parului dar si a aripilor care în mod normal stau ascunse de ochii tuturor. Atunci când se întâmpla asa ceva, aripile apar si iau culoarea parului. Bine, ca acest lucru este bun pentru oponenti lor deoarece le ofera un avantaj, avantajul de a stii daca si-a enervat sau nu inamicul, daca l-a afectat sau nu. Au nevoie de foarte multa practica pentru a controla aceste transformari si chiar si atunci când au avut parte de multa practica se întâmpla sa se dea de gol. Exact ca în acest moment. Este atât de furioasa încât pâna si culoarea ochilor ei i se schimba în ceva ce se aseamana foarte mult cu culoarea sângelui proaspat varsat.
- Ai impresia ca asta este o gluma?! Tipa isterizându-se în continuare.
- Oh, scoate-ti parul din fund o data si treci peste, îi spun.
Nu este tocmai cel mai întelept lucru pe care îl pot spune în aceste clipe, adica Miryam poate sa ma faca cenusa din doua miscari daca nu sunt atent, însa m-am plictisit de aceasta atitudine pe care o adopta de o suta si ceva de ani încoace. Si eu am iubit-o si înca o mai iubesc pe manipulatoarea aceea, numai ca vine un timp în care trebuie sa treci peste, sa îngropi trecutul si sa îmbratisezi prezentul.
- Treci peste? Repeta cazând în fund pe gazonul proaspat tuns.
Nu ma astept la o asemenea reactie din partea ei, iar privirea pe care o are ma înspaimânta. Este ca si cum am pierdut-o undeva pe drum, de parca si-ar fi lasat luciditatea undeva în urma. Parul ei se schimba într-o nuanta gri, aproape alb iar aripile ei devin transparente. Este ca si cum ar fi confuza sau prea multe sentimente se perinda prin capul si mintea ei încât nu poate sa se hotarasca asupra uneia singure.
- Este usor pentru voi, pentru amândoi sa treceti peste. Nu voi ati avut o legatura cu Amalthea. Nici nu stiu de ce am acceptat acel tâmpit ritual... pentru numele lui Gaia! Nici macar nu o suportam... si acum de când a murit este ca si cum mi-ati smuls inima. Am crezut ca va muri îmi voi recapata libertatea. Dar uita-te la mine, Wolf! Sunt incapabila sa va las în pace din cauza ca amândoi pastrati ceva ce îi apartine. Ma agat de acele lucruri de parca viata îmi depinde de ele.
Îsi ridica privirea, uitându-se cu acei ochi gri direct în ai mei, lasându-ma sa îi vad durerea. Este prima data când aflu adevarul de la Miryam. Stiam ca niciodata nu o suportase pe Amalthea, dar de fiecare data când o întrebam de ce vrea sa o razbune îmi spunea ca o iubea, ca îi era ca o sora. Poate îi era ca o sora dar una pe care nu si-o dorise absolut niciodata.
- Wolf... sopteste pentru a-mi atrage atentia.
Aproape ca nici nu îi raspund deoarece mi-am schimbat numele din acea seara fatidica. Nu mai suportam sa aud pe altcineva strigându-ma dupa acel nume pe care Amalthea îl rostea cu atâta pasiune, cu atâtea promisiuni ascunse, cu atâta prefacatorie. Era mult prea dureros. Asa ca mi l-am schimbat si am încercat sa uit ca a existat vreodata cineva care sa ma strige dupa acel nume.
- Da, Miryam?
Rostesc aceste doua cuvinte cu un ton care sa îi dea de înteles ca vreau sa aflu ce are de spus. Din pacate înainte ca ea sa deschida gura simt primele raze ale soarelui de dimineata aparând timide printre copaci. Este timpul ca eu sa intru în ascunzatoarea mea si sa dorm putin. Nu ca as avea nevoie prea multa de aceste ore de odihna, însa trecusera câtiva ani buni de când nu am mai putut vedea soarele fara sa încep sa scot fum si nu am ce face în aceasta zi în afara de a dormi. Acesta este pretul pe care îl platesc toti vampiri daca omoara prea multi oameni. Le furam sufletele alimentându-ne astfel puterile iar în schimbul acestor puteri renuntam la lumina minunata, calda a soarelui. Partea buna este ca daca suntem atenti putem sa prindem mirosul razelor pe pielea muritorilor cu care ne hranim.
Asa ca dispar, lasând-o pe Miryam singura în acel loc, uitându-se probabil dupa mine nereusind sa ma gaseasca.

FallenAngel

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #52 on: February 15, 2012, 12:49:23 AM »

Capitolul XII
Amintiri îngropate, pierdute – Partea I

Nu vroia să o facă de bună voie. Nu mă iubea îndeajuns de mult sau mai bine zis cu acea credinţă oarbă pentru a face ceea ce îl rugăm eu. Dar asta nu reprezenta nici o problemă în planul meu. Anticipasem acest refuz atât de dârz, de aceea luasem cuţitaşul pentru peşte din setul de tacâmuri al mamei mele. Nu alesesem un vampir degeaba. Aceste creaturi atât de respingătoare care nici nu ar trebui să existe nu puteau rezista mirosul sângelui, forţei vitale al oricărei fiinţe de pe acest pământ. Nişte paraziţi care ar trebui distruşi, după părerea mea, însă nu puteam în acea clipă să nu văd ironia sorţii, sau mai bine spus, a alegerii mele. Am ales tocmai acest parazit pentru a mă elibera, pentru a-mi reda ceva ce mi-a fost furat cu atâta nesimţire. Aşa că am făcut ceea ce el cu ochii aceia negrii ai lui ca tăciunele mă rugau să nu fac. Am dus cuţitul la gât şi l-am apăsat uşor lăsând în urmă o rană superficială. Nu vroiam să mă sinucid, doream doar să mă omoare el furându-mi tot sângele, distrugându-mi, condamnându-mi trupul şi eliberându-mi astfel sufletul, dăruindu-mi înapoi ce cu atâta lăcomie a furat Luceafărul, şi anume libertatea.
Înainte ca cuţitul să atingă pământul, eu mă aflam în braţele lui, atât de rapid fusese. Lacrimi sângerii îi pătează chipul care era, bănuiesc că încă este, o monstruozitate, un amestec fără gust de durere, dorinţă şi foame. Îmi amintesc că mă uitam fascinată la acele groaznice lacrimi sângerii, mirându-mă de faptul că vampirii puteau totuşi să plângă. Ochii îi plângeau, cerându-şi scuze pentru bestia care pusese stăpânire pe corpul său obligându-l să îşi înfigă acei dinţi lungi, de tigru în carnea moale a gâtului meu.
O durere copleşitoare m-a prins în ghearele ei şi încet am uitat de Luceafăr, am uitat de vampirul ce încă era agăţat de gâtul meu, am uitat de Miryam, de viaţa pe care am trăit-o şi într-un final şi de mine, cufundându-mă în acel întuneric abisal care reprezenta moartea. Am întâmpinat-o cu braţele deschise, urându-i bucuroasă „Bun venit”, deoarece îmi reda ceea ce de mult pierdusem.

Aceasta se numeşte o amintire. Este poate cea mai fericită întâmplare pe care mi-o amintesc din acea viaţă. Aceasta cu multe alte memorii se învârt prin acest loc în care mă aflu, eliberată de povara vieţii, de destinul familiei, de sentimente ce nu făceau altceva decât să întunece judecata mea.
Poate vreodată v-aţi întrebat ce se întâmplă cu sufletul, cu amintirile unei persoane după ce moare. Poate v-aţi gândit că acestea dispar în prima clipă în care acel trup de pământ încetează să mai funcţioneze, că dispar la fel cum totul pe lumea aceea dispare la un moment dat. Vă informez că vă înşelaţi amarnic dacă credeţi aşa ceva. Memoriile împreună cu sufletul ajung într-un loc necunoscut de om, de orice creatură care trăieşte pe acel Pământ, unde sufletul este forţat să renunţe la acestea pentru a trece mai departe. Unde mai departe, mă veţi. Ei bine, sunt incapabilă să răspund la această întrebare absolut crucială, pentru că vedeţi voi, eu nu pot să renunţ la amintirile mele pentru a trece mai departe.
Cum aş putea să renunţ la tot ceea ce am învăţat? Să uit toate greutăţile prin care am trecut, toate lucrurile pe care le-am făcut pentru a-mi recupera ceea ce părinţii mei cu atâta dezinvoltură au vândut. Am luptat cu toate puterile mele pentru a recupera ceva şi am trecut prin multe doar să ajung aici, iar acum trebuie să renunţ la toate acestea ca să trec mai departe? Mai departe unde? Ce aflu acolo? Ce o să găsesc de partea cealaltă de nu am nevoie de aceste lucruri atât de cruciale pentru mine? Şi cel mai rău este că eu bănuiesc ce se află de partea cealaltă. Mă întorc înapoi pe Pământ în cine ştie ce formă ca să cad din nou în ghearele Luceafărului. Nu pot să nu mă întreb de câte ori am stat aici gândindu-mă la partea cealaltă, de câte ori am renunţat la amintirile mele doar ca să ajung din nou pe Pământ. Adică de ce ar trebui să îmi las toate memoriile în urmă dacă m-aş duce într-un loc mai bun? Înţeleg de ce a trebuit să las în urmă sentimentele mele. Erau pline de ură şi nu vroiam altceva decât răzbunare, însă nu înţeleg de ce trebuie să îmi las experienţa vieţii mele, că într-un final asta sunt toate memoriile, experienţe, în urmă.
Nu sunt o persoană nobilă sau bună, nu vreau mila altora pentru că o am pe a mea. Vreau doar să înţelegeţi cum am ajuns aici şi cum cu atâta măiestrie am reuşit să trag după mine alte persoane, multe persoane. La o adică, dacă eu nu sunt fericită, bucuroasă altcineva de ce să fie? Încă de când am aflat, la minunata vârstă de şaisprezece ani, că sunt condamnată să mă căsătoresc cu Luceafărul şi să mă duc cu acesta să trăiesc printre stele, m-am decis să distrug viaţa cât mai multor persoane. Poate că acum vă întrebaţi de ce nu mi-am dorit un asemenea destin, ce era atât de rău în a trăi cu o creatură mitică, ce se presupune că este frumoasă, printre stele. Ei bine, nu este aşa cum vă închipuiţi voi. Luceafărul este o creatură egoistă, egocentristă, un adevărat colecţionar de lucruri fine şi nemaiîntâlnite. Poate ar fi trebuit să mă consider norocoasă, chiar recunoscătoare şi mândră pentru că am fost aleasă dintre atâtea fete la o vârstă atât de mică să fac parte din acea colecţie, însă pentru mine nu era şi nu este o onoare. Nu am ce să caut în acea lume îngheţată în care nimeni nu se poate bucura de frumuseţea mea decât un astru rece şi dur. Deasemenea, ştiu că nu este deloc cel mai nobil ţel pe care şi-l poate alege cineva în viaţă, însă asta nu conta şi plus ce alt ţel aş fi putut să aleg? Nu aveam altul. Sper să nu vă deranjeze faptul că nu voi povesti întâmplările cronologic. Le voi povesti în funcţie de cum le voi prinde. Şi da, trebuie să le prind pentru că amintirile dulci mie, fug de mine de parcă aş fi ciuma. Prima pe care o prind este tocmai seara în care planul meu aluat fiinţă.

Îmi amintesc prima seară în care l-am întâlnit pe acel sugător de sânge. Mă uitam la stele, căutând Luceafărul cu o disperare mută în timp ce mă rugam ca el să apară pe cer, deoarece dacă îl vedeam acolo sus nu aveam să îl văd în persoană. Din nefericire, nu conta cât de mult mă rugam, soarta întotdeauna mă aducea cu un pas mai aproape de condamnarea mea.
Nu era pe cer, ceea ce însemna că se afla în drumul său să mă vadă. Eram atât de absorbită în căutarea mea încât nu mi-am dat seama că mai apăruse o prezenţă în grădină. Şi oricum, chiar dacă simţeam nu aveam să îi dau atenţie, avea cine să se ocupe de intruşi dacă într-adevăr era unul. Nu aveam simţurile atât de ascuţite încât să îmi pot da seama dacă cel care era în preajma mea era prieten sau duşman. În fond, eram doar jumate creatură supernaturală şi jumate om, iar jumătatea mea umană întotdeauna a fost mai puternică decât supernaturalul din mine.
M-a trezit din acea stare în care eram mârâitul unuia dintre lycani, însă nu mă întorc pentru a mă uita să văd ce se întâmplă. Nu mă interesau problemele lor insignifiante. Aveam o altă problema mai complicată, mai importantă, una care era a mea, care mă viza pe mine, cu care trebuia să mă confrunt şi anume: vizita iminentă a Luceafărului.
- Ce faci aici ţânţarule? Îl aud fără să vreau pe Alois, cel care era liderul celorlalţi lycani, întrebând.
Modul în care l-a numit, „ţânţarule”, mi-a atras atenţia. Din când în când au m-ai apărut intruşi şi i-am auzit pe lycani cum îi numeau, dar niciodată nu i-am auzit vorbind despre o creatură pe care să o numească „ţânţar”. Curiozitatea mă mânca efectiv. Mă întrebam ce creatură putea să fie, aşa că m-am întors să văd, să îmi potolesc curiozitatea.
- De când îmi este interzis să mă plimb? Zise el într-un mod nonşalant, provocându-l pe Alois.
Nimeni nu îl provocă pe Alois. Era sinucidere. Nu îmi venea să cred că acel bărbat atât de mic faţă de Alois putea să stea în faţa acestuia şi să îl înfrunte. Alois era un monstru de vreo doi metri şi ceva, cu un bot enorm şi dinţi ameninţători, dintre care picura salivă şi avea nişte labe cu ghearele foarte ascuţite. Dacă nu erai sinucigaş, nu te puneai cu acesta. Iar intrusul arăta ca un om normal. Nu era nimic supernatural la el, cel puţin din câte puteam să îmi dau eu seama. Era adevărat că arată destul de atrăgător, însă nu era tocmai pe gustul meu frumuseţea lui întunecată. Şi asta din cauză că îmi amintea prea mult de Luceafăr. De abia aşteptam ca cei doi să se ciocnească. Niciodată nu mă lăsau să mă uit la luptele dintre ei şi intruşi, dar acum aveam ocazia şi de abia aşteptam să îi văd ghearele lui Alois făcându-l bucăţele pe acel arogant necunoscut. Din fericire pentru acel necunoscut şi din nefericire pentru mine, atenţia lycanilor s-a îndreptat spre mine şi am ştiut în acea clipă, în care le-am întâlnit privirile, că Miryam se afla în spatele meu. Dacă nu ar fi fost, cu siguranţă ar fi sărit să îl atace şi ar fi fost istorie. Oh! Am urât dintotdeauna această abilitate a ei de a apărea din neant mai ales că îşi alegea cele mai frumoase momente şi le distrugea. De multe ori m-am întrebat dacă a meritat nefericirea pe care i-am provocat-o, dacă nu cumva prin acţiunile mele nu am făcut decât să îmi provoc singură mai multe neplăceri.
De ce ascultau de Miryam nu ştiu, nu am înţeles niciodată. Pe mine mă urau. Şi pur şi simplu ştiu că dacă ar fi avut vreodată şansa m-ar fi ucis într-o secundă. De arcă gelozia nu mă înţepase îndeajuns mai a trebuit şi să mă uit în direcţia acelui intrus. Privirea lui era captivată total de Miryam! Urâta, proasta de Miryam! Eu eram cea mai frumoasă fată din lume, pe mine mă alesese Luceafărul pentru colecţia lui, nu pe altcineva. Trebuia să se uite la mine, nu la acea ciudăţenie a naturii. Am decis în acea secundă că eu o să îi fur inima acelui intrus care părea atât de captivat de înger.
- Puteţi pleca, le ordonă Miryam apărând lângă ei.
Am clipit de cateva ori nevrând să cred ceea ce ochii mei vedeau. Părea intoxicat de prezenţa ei. Se vedea pe chipul său cât de mult o doreşte. Nimeni nu m-a dorit pe mine în acest fel. Îl vroiam pe acest necunoscut. Vroiam să mă privească pe mine în acest mod ciudat şi doar pe mine.
- Nu aş face asta dacă aş fi în locul tău. Îmi aduc aminte de tine, Wolf. Vampirul nou-născut care a devenit liderul familiei du Solei. Dar eşti schimbat... ai aerul unui prim. Cum se poate aşa ceva? A întrebat ea, însă înţelesul cuvintelor sale îmi scapă la acel moment.
Eram bucuroasă. Aflasem ceea ce era şi cum îl chema fără să mă trădez, fără să le dau de înţeles celor doi ce îmi doresc. Aveam de gând să îl fac să îmi mănânce din palmă ca un căţeluş. Nu ştiam atunci că nici nu trebuia să mă chinui foarte tare să obţin asta.
- Chiar nu văd motivul pentru care ţi-aş zice aşa ceva, Miryam.
Şi continua să vorbească şi el şi ea. Nu i-am mai ascultat. Trebuia să găsesc o metodă prin care să mă bag în seamă. Din fericire pentru mine, nu a fost nevoie. Miryam mi-a oferit portiţă necesară. M-am folosit de puterile mele de teleportare pentru a apărea în spatele lui Wolf. Înainte să vorbesc, mi-am pus mâna pe umărul său. Am avut nevoie de toată stăpânirea de şine de care eram în stare pentru a nu sări înapoi şi a întrerupe contactul. Era atât de rece... însă am ignorat acea senzaţie. Trebuia să îmi ating ţelul cumva.
- Este frumos, Miryam. De ce trebuie să fi atât de dură cu el? Am întrebat-o pe cel mai dulce ton al meu.
Am simţit cum furia creşte în mine, dar mi-am stăpânit-o. Nu puteam să îi arăt adevărata mea personalitate. Dacă m-ar fi cunoscut cu adevărat nu s-ar mai fi îndrăgostit de mine. Dar mă înfuriase privirea plină de uimire pe care mi-a dăruit-o. Se uita la mine de parcă aş fi avut trei capete. Apoi de parcă nu m-ar fi insultat îndeajuns se uită întrebător la Miryam care îi răspunde explicându-mi mie ce era.
- Amalthea, dragă, el este un vampir. Ar trebui să te fereşti de aceste creaturi pentru că ele trăiesc hrănindu-se cu vieţile oamenilor.
Ştiam exact ce era, dar jucăm un rol şi trebuia să îl joc până la capăt pentru ca el să îmi cadă în capcană. Trebuia să fiu dulce, amabilă, inocentă, copilăroasă, într-un cuvânt exact lucrurile care nu mă caracterizau, care îmi lipseau. Dar ca o actriţă, mi-am jucat rolul perfect.
- Nu se poate să fie atât de periculos. Are ochi frumoşi şi blânzi, uite vezi? Am întrebat-o uitându-mă inocenţa la Miryam în timp ce mi-am pus mâna pe bărbia vampirului încercând să îmi menţin scârba ascunsă şi îi întorc capul pentru a o privi pe zâna, să vadă şi aceasta blândeţea, inexistentă de altfel, din acei ochi abisali.
- Amalthea, nu îl trata ca pe o jucărie. Este un vampir pentru numele Lui Dumnezeu! Zise Miryam exasperată.
Ştia că eu mă joc însă mi-a făcut jocul inconştientă şi nepăsătoare de planurile mele. Poate ar fi trebuit să fie mai atentă.
Miryam îngrijorată de siguranţa mea m-a apucat de cealaltă mână şi m-a îndepărtat de vampir. Nu ştia că eu intrasem în mintea lui Wolf şi ţineam bestia, foamea aceea teribilă în frâu. Era o abilitatea pe care o ţinusem ascunsă de toţi. Nu am zis nimănui că puteam să pătrund în mintea altor persoane şi într-o anumită măsură puteam să îi controlez deoarece ştiam că dacă ar fi aflat ar fi mutat ziua ascensiunii mele. Nu m-ar fi deranjat o întârziere, însă ar fi făcut-o cu scopul de a mă studia şi nu puteam suporta aşa ceva.
Imediat cum contactul dintre mine şi Wolf a fost întrerupt, acesta a început să mârâie şi a sărit la mine, să mă muşte. Miryam care fusese atentă la fiecare mişcare a vampirului se aştepta la acel atac aşa că l-a imobilizat exact în clipa în care a sărit. Stătea în aer mârâind şi încercând să se mişte, însă nu putea. Îşi pierduse complet raţiunea, tot ceea ce vroia era să ne omoare.
- Wow! Ce super! Vreau şi eu asta! Am exclamat eu uitându-mă la protectoarea mea.
- Oh, termină cu prefăcătoria. Oricum din acest moment nu-şi va aminti nimic, a zis ea făcând rapid o vrajă care l-a adormit instantaneu. O să îi creez p memorie falsă, dar mai întâi trebuie să îl duc de aici.
Şi cu această mică lămurire a dispărut împreună cu Wolf, cu scăparea mea din această închisoare.
Văzusem în mintea lui de ceea ce era capabil. Găsisem acolo atât lucruri oribile cât şi lucruri pe care nu credeam că o să le întâlnesc în viaţa mea şi mai ales la un vampir. M-am hotărât că el să fie cel care să mă iubească, cel căruia o să îi dau ceea ce am eu cel mai preţios. Era capabil de o dragoste ce nu putea să fie măsurată. Ştiam că dacă reuşeam să îl fac să mă iubească avea să îmi aparţină pentru restul eternităţii. Un asemenea devotament îl găseai cu greu, iar eu nu aveam să fac greşeala de a-l pierde.
Aceasta a fost prima mea întâlnire cu un vampir, cu cel care peste câteva luni avea să îmi fure viaţa obligat şi forţat într-o măsură de mine. După cum puteţi să vedeţi, nu am fost chiar cea mai bună fiinţă de pe faţa Pământului. Pe cât eram de frumoasă, pe atât de negru şi meschin îmi era, şi încă este, sufletul.